Горанов: Изстрелът срещу данъчния е изстрел срещу държавата

Вътрешният министър Радев обеща да бъде заловен поръчителят

0
54
данъчен
Колата на простреляния данъчен служител.

Според Цацаров покушението срещу Иво Стаменов е „нагло“

Изстрел срещу държавата, който няма да остане без твърдия й отговор“, така нарече стрелбата срещу данъчния служител Ивайло Стаменов министърът на финансите Владислав Горанов след среща на премиера със служители на НАП, на прокуратурата и МВР..

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че за първи път от много време има посегателство не срещу личността, не срещу служителя, а срещу държавата. Той го нарече „нагло“, „демонстративно“ и обеща да се отговори изключително твърдо. „Работят най-добрите екипи на Столична дирекция. Държавата е в състояние да защити хората, които работят за нея“, заяви Цацаров.

Шефът на НАП Галя Димитрова заяви че и за нея, и за колегите й е изключителен шок посегателството срещу колегата им, но това не означавало, че данъчните ще спрат да си изпълняват задълженията и да работят срещу тези, които не искат да спазват закона. 

Вътрешният министър Валентин Радев пък обяви, че срещу този изстрел в лицето на държавата реакцията ще бъде не само да се намерят извършителите, но и поръчителят.
Горанов каза в заключение, че „отговорът на всички въпроса ще ги видите в действие през следващите дни“.