Нина Гергова, защитничката на Орешарски, ще сваля правителството довечера

През 2013 г. заради усърдието си тя бе възнаградена с пост в Министерство на културата

0
287
орешарски
Нина Гергова

Индианецът“ Николай Гацев, е другият организатор

Лицето на контрапротестите от 2013 г в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски и Дилян Пеевски Нина Гергова е организатор на протеста довечера, който уж трябва да свали правителството. Това съобщава OFFnews. Гергова е подала уведомление до Столична община за „флашмоб“ с шествие и митинг пред парламента. Протестът трябва да се състои от 17 до 22 часа.

Гергова представлява организацията „За нов обществен договор“. Събитие е под надслов „Има такъв народ“ и в социалните мрежи се рекламира от месеци от групата „Национален протест срещу безобразията в България“.

По същото време уведомление за протест от името на „Добродетелната дружина“ в общината е подал и бившият депутат от СДС и бивш шеф на Национална координация Николай Гацев, който се появи с костюм и пера на „индианец“ на честванията за празника на София през 2015 г.

орешарски
Николай Гацев

Гергова стана известна като лицето на „контрапротеста“ в защита на кабинета Орешарски и Делян Пеевски през 2013 г. Благодарение на това тя бе назначена в Министерството на културата от министър Петър Стоянович същата година в работна група по изменение на Закона за паметниците на културата, заедно с друг „контрапротестиращ“ Стилиян Иванов.

След падането на Орешарски Гергова се опитваше да организира протести пред президентството срещу Росен Плевнелиев, но обикновено се оказваше сама там.