Опасно близък с Мая Манолова учреди партията на Васил Божков-Черепа в Севлиево

0
727
Мая Манолова с Боян Ботев и учредителят на партията на Черепа в Севлиево Владимир Тодоров, 2016 г.

Общинският съветник от групата на „Граждани за Севлиево“ Владимир Тодоров е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“

Антон Тодоров, zonanews.bg.

Това е потвърдил самият Владимир Тодоров пред местни медии. Сдружение „Граждани за Севлиево“ е сред партньорите на „Изправи се.БГ“ – гражданската платформа на Мая Манолова и към ден-днешен.

Сдружение „Граждани за Севлиево“ и до ден-днешен е партньор на „Изправи се.БГ“

Близостта между Манолова и сдружението датира почти от неговото учредяване, когато Мая Манолова още беше омбудсман. Тя направи поредица от срещи със създателя и учредител на сдружението, починалия от инфаркт наскоро бивш общински съветник в Севлиево Боян Ботев.

Мая Манолов се сближи особено силно с него и неговата група в града. Името на сдружението „Граждани за Севлиево“ и днес е сред вписаните публични партньори на „Изправи се.БГ“.

Да видим кой кой е в тази компания?

Боян Ботев почина внезапно на 4 ноември 2020 г. Приживе е засичан в нарушаване на няколко члена от Наказателния кодекс, свързани с противозаконно пречене на орган на властта, на частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, както и за потвърждаване на неистина или затаяване на истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства. Занимавал се е и с лихварство. Боян Ботев е бивш служител на охранителна полиция. Близък със Златомир Петров-Баретата.

Учредителят на партията на Черепа в Севлиево Владимир Тодоров заедно с Мая Манолова вече покойния Боян Ботев на Шипка, 3 март 2020 г.

Учредителят на партията на Черепа в Севлиево Владимир Тодоров заедно с Мая Манолова и вече покойния Боян Ботев на Шипка, 3 март 2020 г.

От гледната точка на днешното ни разследване е важно да акцентираме интереса към най-близкото доверено лице на Боян Ботев приживе – казва се Владимир Тодоров. На множество снимки, които виждате е в опасна близост до Мая Манолова – още от 2016 г. насам. На снимката с Мая Манолова от 23.05.2020 г. е най-вляво, ниският, с тъмните очила, също общнски съветник от „Ние, гражданите“.

Опитът за метеж миналата година – на снимката Мая Манолова и учредителят на партията на Черепа Владимир Тодоров, 23 май 2020

Поне един от хората, които виждате на снимката по-горе, е с криминална регистрация и осъдителна присъда за съдържание в големи размери на акцизни стоки (цигари). На снимката виждате в най-близкото обкръжение от щурмоваци около Манолова и таксиметровия шофьор Владимир Тодоров (днес учредител на партията на Васил Божков „Българско лято“), който беше денонощно на разположение на Боян Ботев за чувствителни услуги покрай дискотеката му „Бобруйск“ в Севлиево и други подобни дела. Явно е бил много важен за бизнеса на Боян Ботев в местния парламент, за да стане общински съветник от едва 7-ми в листата на „Ние, гражданите“ на местните избори 2019 г. Как става ли? Избраната за втори съветник от „Ние, гражданите“ Светла Георгиева се отказва, отказват се и всички след нея, докато се стигне до поставения на 7-мо място Владимир Тодоров. Тази тройка е непрекъснато заедно, както се вижда и от снимките от 3 март миналата година на Шипка – плътно зад гърба на Мая Манолова, в най-близкото обкръжение на Румен Радев.

Учредителят на партията на Черепа в Севлиево Владимир Тодоров заедно с Мая Манолова и Румен Радев на Шипка, 3 март 2020 г.
Мая Манолова в офиса на Васил Божков-Черепа