Опозицията в БСП пита Нинова: Защо съкращавате само „неудобни“ социалисти?

0
1884
Кървавото писмо на социалистите до Нинова.

Хората си отиват обезверени и огорчени, пишат Станишев, Миков, Дърева и Жаблянов

Опозицията на лидера на БСП Корнелия Нинова в партията изпрати поредно „кърваво писмо“ до нея, подписано от бившите председатели на столетницата като Михаил Миков и Сергей Станишев. В писмото, входирано в централата на „Позитано“№20 на 12 август, те питат Нинова по какви критерии се съкращава партийният апарат в БСП заради намалената партийна субсидия и липсата на средства в столетницата.

Както Breaking.bg писа на 30 юни т.г. в БСП започват масови съкращения на администрацията. Първоначално бе предвидено от 164 души, работещи в апарата на „Позитано“№20, да останат 64. Но прогнозите се оказали прекалено оптимистични и поради липса на средства се предвижда администрацията да бъде сведена до 20 души.

В писмото до Нинова, подписано от Михаил Миков, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Велислава Дърева и Валери Жаблянов, социалистите твърдят, че се съкращават само „неудобни“ на ръководството партийни сътрудници, по неясни критерии, извършван от „петчленка“, която не познава тяхната работа.

Целта очевидно е да останат само тези, които са безкритични и последователни „верни“, без значение какви са техните подготовка, опит и морално-политически позиции“, пишат авторите. Те са адресирали писмото до НС, ОПКК и ИБ на БСП.

Ето цялото писмо:

Според тях предани на партията хора, съкращавани поради достигане на пенсионна възраст, не желаят да работят повече в Националния съвет на партията и си отиват огорчени и обезверени. Това се правело в навечерието на местните избори.

БСП не произвежда политика и не се доказва и показва като реална алтернатива на управлението на ГЕРБ“, пишат авторите.

Те питат Нинова как ще осигури законни източници на финансиране на партията, като няма визия за развитието на столетницата в условията на голям финансов дефицит и политически натиск.

Авторите на писмото настояват да се спрат незабавно масовите съкращения без ясен критерии, да се сформира нова, представителна работна група от НС и ОПКК и от работещите в администрацията, която до 20 август да изработи варианти за бюджет на БСП при партийна субсидия от 1 лев, варианти за нова структура и щат на апарата на НС на БСП и всичко това да бъде обсъдено на Национален съвет на партията, свикан до края на месеца.

Към момента от ръководството на партията отговор няма, твърдят социалисти.