Само в Breaking.bg: Президентът пусна Закона за вероизповеданията

Преговарял ли е турският външен министър с държавния глава за закона

0
500
президент
Снимка: архив

Тайният човек на министър Чавушуглу в София се оказа…Румен Радев

Николай Панков

Драмата около Закона за изменение и дъпълнение на закона за вероизповеданията, която донесе толкова разочарования на българсикя народ се оказа причинена от Президента Румен Радев. Като чели не искахме да възприемем казаното от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че идеята за опрощаване дълговете на мюфтийството е предложена именно от Румен Радев, лансирана по задкулисен начин на Консултативен съвет по национална сигурност при президента, скрепена с декларация на политическите сили или друго яче казано с консенсус. Цветанов се опита да ни покаже дори част от стенограмата ,но обществото отказа да го чуе и ГЕРБ изпиха горчивото турско кафе относно протежирането на ръководеното от Турция мюсюлманско изповедание.

Съветниците на Радев, в чиито ръце е Президента на България услужливо бяха подредили политическия пъзел. ГЕРБ и ДПС като вносители изпълняваха практически волята на Радев и когато мюфтийството не бе отразено, като конкретен бенефициент на държавната помощ в гласувания миналата година законопроект се наложи да се направи нова поправка, след намесата на турския външен министър, но в разговор не със Захариева , а с Румен Радев.

Турция се опита да унижи премиера Борисов, като го кара да чака пет часа извинение за изказването на турския външен министър Чавушуглу на предизборен митинг, че е разговарял в София за мюсюлманското изповедание. И това няма как да се случи защото човека в София не е нито Борисов, нито Захариева , а именно Президента Румен Радев.

Грозната истина е,че българският президент слугува на Путин и Ердоган. Той се разкри именно когато на срещата на двамата лидери в Москва се договаряше икономическото, политическото и военно сътрудничество между двама диктатори, а в София Радев пренебрегвайки аргументите на юридическия си съветник проф. Емилия Друмева, на Корнелия Нинова, която уж уважава и най-вече на Елена Йончева, която го призова да наложи ВЕТО – -той тайно е подписал Указа във вторник 09.04.2019 г. натъкмил е извънреден брой на Държавен вестник №29 на 10.04.2019 год., в който е публикуван позорния законопроект и гордо отпраши на воаяж из Палестина, Ливан и екзотичното емирство Катар да покаже новите тоалети на жена си.

Президенат, както Breaking.bg вече писа той бе предупреден да стои до народа си от Председателя на Народно движение против корупцията и за иновативна икономика г-н Борис Минчев, който е и част от инициативния комитет довел го до властта, и да ноложи ВЕТО на този антибългарски закон. Тези аргументи също потънаха в тънките сметки на началника на кабинета и ръководител на стратегическия съвет Иво Христов, както и на обвързания с ДПС конституционалист Борислав Цеков, които на практика потопиха Радев в откровенно национално пердателство спрямо волята на 82% от българските гражадни,които бяха против опрощаване, отсрочване или въобще каквато и да е държавна помощ спрямо финансираното от турския ДИАНЕТ уж българско главно мюфтийство.

Пренебрегвайки откритието на проф.Друмева, която почна да пише ВЕТО по закона, че единият от посочените в него юридически събекти не съществува в правния мир, като МЮСЮЛМАНСОКТО ИЗПОВЕДАНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ- ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО, Радев на практика пусна закон без адресат. Българската православна църква- Българска патриаршия е коректно посочен ползвател на средства, които държавата ще отпусне, но ръководеното от Мустафа Хаджи мюфтийство е със съвсем друга юридическа абревиатура! Бързаците да удовлетворят исканията на Турция изразени от Чавушуглу са пропуснали да се вслушат дори в аргументите на собствените протежета на ДИАНЕТА, които в нарочно становище казват , че такова юридическо лице няма. Нетърпението на Радев да изпълни обещанието си към ПУТИН и ЕРДОГАН и да замине да разходи из екзотични държави е било толкова голямо, че той дори не изчака крайният срок , а се е наложило в извънреден брой на ДВ да легитимира националното си предателство. Сега липсващото като юридически бенефициент мюсюлманско изповедание в петъчния празничен ден получи влязъл в сила закон, който няма да могат да ползват!

Има една стара народна приказка – бързата кучка ,слепи ги ражда! Плодовете от продажната политика на Радев в услуга на Москва, а сега и на партньора на Путин Ердоган разгради окончателно българската държавност. Докато министър Захариева се прави на върховен дипломат и отклонява визитата на колегата си в София, като нежелана в следствие на неприемливия дипломатичен език на официална Анкара, то такава визита въобще не е била нужна, защото истинския човек за влияние в България е лично българския Президент с 51 % доверие на българския народ според рейтингите на социолозите.

Разследване на Breaking.bg ще извади много нелицеприятни истини за това по същество достойно за отзоваване поведение на българският държавен глава. Основният извод ,който можем да си направим обаче е защо не провидяхме подмолното му поведение в аферата с мюфтийството, а бяхме свидетели на неговото мълчание и открити антинационални действия.

Винаги се плаща сметка, сега българския народ можа да види истинското лице на Радев, човека за влияние и мокри политически поръчки на Турция и Русия се титулува Президент на Република България. Трябва ли това да се разследва от Главния прокурор, вместо натрапените му обвинения ,че уредил бившата си любовница, настояща съпруга на две заплати и й дал ведомствени жилища?

Не трябва ли политическите сили да бойкотират Президента, както вече го направиха в крехкия му опит за формулира борбата с корупцията , като искане за повече перзиденски правомощия? Трябва ли Корнелия Нинова и Елена Йончева още да вярват , че това е техния президент, когато той ги унижи публично с отказа си да се вслуша в техните аргументи за ВЕТО по закона за вероизповеданията? Трябва ли Цветанов да понася политическата отговорност на сделките на Радев с чужди държави представите ли? Необходимо ли е да имаме повече доверие на човек, който се дистанцира от народа си и обслужи турските държавни интереси да владеят, контролират и финансират „българското мюфтийството“? Тези и още много други въпроси ще намерят отговор в продължаващото разследване на Breaking.bg по аферата Румен Радев и защита на турските интереси в българското мюфтийство.

Следва продължение……