Слонът (Рашков) в стаята, който никой не вижда

0
1543

Бившият комунистически следовател е въвел нова „метода“ в разследването- софри със свидетели

Корупционният скандал с митниците и МВР, избухнал след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия, не стихва. Колкото и да се иска на ПП-ДБ. Очаква се в близките дни „часовникарят“ Живко Коцев да стане от свидетел обвиняем. След като днес пак бе извикан на разпит в националното следствие.

Софийският апелативен съд-САС пък трябва да реши окончателно дали Стефан Димитров и бившата шефка на митниците Петя Банкова ще останат в ареста. Босът на контрабандния канал и баща на Стефан-Марин Димитров-Иарата все още е в „Пирогов“. С шиканиране на процеса и адвокатски хватки защитниците на задържаните успяха да си осигурят „състав“ на САС, който може би им харесва. Дали ще успеят, остава да видим.

Петя Банкова и Стефан Димитров. СНИМКА: „24 ЧАСА“.

Но има един слон, който виси в стаята със страшна сила, но всички се правят, че не виждат. Това определено е бившият комунистически следовател и бивш вътрешен министър Бойко Рашков. Всички връзки на контрабандистите и тяхната корупционна намеса в МВР и митниците минават точно през Рашков. Това се вижда и от показанията на Живко Коцев и от събраните към момента доказателства от ДАНС, прокуратурата и Антикорупционната комисия.

Какво се знае до момента за слона Рашков?

Стефан Димитров, син на Марин Димитров-Иарата, се появява на снимки зад Рашков по време на предизборната кампания на ПП-ДБ в Хасково през септември 2022 година, където ексминистърът на МВР е на визита. До Рашков са небеизвестният „Аз съм Наско“, бившият комичен министър на културата Атанас Атанасов, Никола Минчев и….Венцислав Кирчев, доскорошен директор на Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР.

Задържаният син на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на предизборен митинг през есента на 2022 година в Хасково.
Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

Кой е Кирчев? Благодарение на Бойко Рашков този хасковски милиционер прави най-шеметната кариера в МВР. Преди „промяната“ Венцислав Кирчев е началник на полицейския участък в Черноочене, Кърджалийско. Пълен миманс.

С идването на Рашков Кирчев излита много високо, правят го директор на ОДМВР-Хасково. От участък направо директор на областна дирекция…Какъв скок, а? Крушката обаче си има опашка. През юни 2021 година, още по времето на служебния кабинет на Стефан Янев Кирчев е назначен за шеф на ОДМВР-Хасково. Един от заместниците му става….Недан Хаджиев. През януари 2022 г., при кабинета „Петков“ Кирчев е издигнат още по-високо, става шеф на ГНДП, а Хаджиев, известен в района като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Васил Божков-Черепа, става… директор областната дирекция в Хасково. Назначен от Рашков.

Недан Хаджиев

В сигнал до Breaking.bg, публикуван на 28 март 2024 година, полицаи от Хасково твърдят, че са много притеснени от евентуално назначаване на Хаджиев за директор. По това време се водят последните разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет и „ротация“. Едно от исканията на ПП-ДБ и по-специално на Асен Василев е..Недан Хаджиев да стане отново директор на ОДМВР-Хасково..Това едно от нещата, които взривяват преговорите.

Ето какво се казва още в сигнала:

Здравейте, пиша ви от името на колегите от МВР- Хасково. Желая да остана анонимен и само вие можете да ни помогнете , от ПП Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за директор най-корумпирания и пробит човек в цялото МВР. Казва се Недан Хаджиев известен е с чадъра който дава за контрабанда , карго и трафик на бежанци докато беше директор.

Обществена тайна е, че има участие в заведението „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря и, че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково.

Има доклади, които, ако може да проверите във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които всичко е описано, но се прикрива.

Ако го сложат и стане директор, това ще краят на хасковската полиция. Никой от колегите не иска да работи с него, толкова е пробит, че няма от това повече накъде. Моля ви, ако имате възможност да ни помогнете. Вие можете да го осветите и да призовете вътрешните и ДАНС да изкарат наяве каква информация постъпва за това лице. Предишният началник Венци Кирчев -за него бяха дадени 500 000 лв. на Бойко Рашков, за да го направят директор на ГНДП. Ние искаме само да си вършим задълженията без натиск от такъв човек. Всеки друг да е, но не и този корумпиран човек. Благодаря ви предварително от името на всички колеги надявам се да ни помогнете, С уважение МВР-Хасково.

Правите ли връзката?

Полицаи твърдят, че за назначаването на Кирчев за шеф на ГНДП на Рашков са дадени половин милион лева?!!

Кирчев се „обезсмърти“ са ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на пиара на партията Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Обявен от всички инстанции за незаконен. Изстъпленията на „Екзекутора“ Рашков и изпълнителят на мокри поръчки Кирчев влязоха и в доклада на Държавния департамент на САЩ за нарушаване на човешките права. След падането на злополучния кабинет „Петков“ Кирчев скоропостижно напуска МВР, системата и се оказва на седмо място в листата на ПП-ДБ за Кърджали.

Да припомним, че още в първия си работен ден в МВР, на 12 май 2021 година, Рашков назначи Елена Фичерова-Караиванова за шеф на политическия си кабинет.

Фичерова е член на Изплнителия съвет на „Българско лято“.
Елена Фичерова

Тогава дамата бе член на „политбюрото“ на партията на Васил Божков-Черепа „Българско лято“ и кандидат за депутат от същата. Фичерова бе махната тихомълком от МВР два часа преди обявяването на първия списък „Магнитски“, в който бе и името на Черепа.

Съвпадения? Не мисля, не мисля

Кой е платил половин милион лева за Кирчев? Това са Марин Димитров-Иарата, човек на Васил Божков-Черепа и Паскал за Хасково и сина му. Неслучайно семейство Димитрови са движат из МВР и ГНДП като у дома си, по свидетелства на вътрешния министър Калин Стоянов и други свидетели. Нещо повече, Рашков води хората на Черепа и Паскал като някакви големи клечки и ги запознава със всички директори и началници в МВР?!!!

Снимките на Рашков и Живко Коцев със задържаните за контрабанда

Както Breaking.bg единствен писа преди няколко дни-връзката между контрабандистите, обезсмъртени на снимки с пачки евра и пудел в компанията на Рашков и Живко Коцев, на софри и сауни и „Екзекутора“ с 12-те тоалетни, е направена от Тенчо Тенев, бивш шеф на „Пътна полиция“, арестуван за корупция през 2021 година. Но върнат от Рашков отново за шеф на „Пътна полиция“ до пенсионирането му. Последната битност на Тенев бе съветник на премиера Денков в МС.

Ще извика ли накрая някой на разпит бившият комунистически следовател или поне някой да забележи слона в стаята?

Да го питат как мафиоти от Хасково, хора на Черепа и Паскал, назначават началници в МВР, дават скъпи часовници на главсека Живко Коцев и носят скъпи картини в дома на Рашков. И си ходят в МВР, ГНДП и Пътна полиция като у дома си. Ако това не е корупция по високите етажи на властта, здраве му кажи.

Никола Николов-Паскал

В показанията си пред Антикорупционната комисия и прокуратурата Живко Коцев заявява, че е знаел за „дейността“ на Иарата и сина му, но си дружал с тях от лоялност към Бойко Рашков. Според вътрешния министър Калин Стоянов в дома на бившия комунистически следовател, с 12-те тоалетни, е функционирало „паралелно МВР“, като кадрови назначения, чистки и всичко останало се е обсъждало между Рашков, Бойко Коцев и Димитрови.

От показанията на свидетели, записи със СРС и други веществени доказателства стана ясно, че Димитрови са действали със същия замах и в митниците. Казвали са на шефката Банкова, доверено лице на Асен Василев, какви началници да слага и къде.

Контрабандисти командват МВР и митниците?!!! Това ли беше „промяната“?

Вместо бившият вътрешен министър да бъде извикан на разпит и да му бъде повдигнато обвинение, в типичния си нагъл стил и той и Кирил Петков ни разтягат локуми, гърмят ни кьорфишеци и ни взимат за идиоти.

Хората на Паскал и Живко Коцев подаряват на Бойко Рашков в дома му картина.

Според тях Рашков се запознал с Димитрови, защото били „свидетели“ срещу Борисов как той е ял хора. Идиоти обаче са сектантите от „промяната“, които вярват в подобни глупости.

Явно бившият комунистически следовател е измислил нова „метода“ в полицейското разследване. Купони със свидетели.

Защото от снимките, изтекли в публичното пространство, се виждат Рашков, „часовникарят“ Коцев и Димитрови на тежки софри с много алкохол, кутии с пачки „евраци“, сауни и домашни посещения в митичния дом на „Екзекутора“ в „Манастирски ливади“.

Методата“ софри със свидетели е уникални в световната практика и ще се изучава скоро във всички полицейски академии. Универсален,непознат, метод за предразполагане на „свидетели“. Наглото поведение на Рашков явно не прави впечатление на разследващите и за тях той не съществува. Интересно защо?