Само в Breaking.Bg: Телевизията на БСП с подписка срещу Националния съвет!

0
910
"Кървавото писмо" до НС на БСП от журналистите в червената телевизия.

 Карат служителите да застават в защита на Велизар Енчев

Писмо със защитна пледоария за Велизар Енчев са подписали вчера служители почти под натиск от хора на Нинова в червената телевизия БСТВ, научи Breaking.Bg от социалисти.

Документът е бил спуснат от ръководството и сведен до знанието на всеки един от чиновник до водещ.

Първата страница на писмото.

От свои източници breaking научи, че на всички водещи им е било обяснено, че е желателно писмото да се подпише, защото има вероятност след Енчев да бъде закрита цялата телевизия от Националния съвет. Едни са го подписали в гримьорни, други в монтажната, но не всеки е успял да се запознае точно със съдържанието.

Не случайно ПР-ката на Корнелия Нинова е флагман на подписката, твърдят социалисти. Нейният подпис заедно с директора на телевизията Любомир Коларов са подсказали какво трябва да е поведението на техните подчинени.

Това е явно един от последните опити на Корнелия Нинова да проиграе всички и всичко в името на собственото си оцеляване, демонизирайки ръководния орган на БСП.

В писмото, уж под мотото на защитата на свободната телевизия, служителите на БСТВ са вкарвани в интригата по разчистване на сметки. Журналистите се превръщат в остен на Нинова срещу БСП и обвиняват ръководството в погазване на свободи заради свалянето на предаването на Велизар Енчев.

Тази заплаха е опасна за БСТВ – всички, които работим тук постъпихме на работа с мечтата за свободно поле за изразяване” пише в текста на писмото. Според работещите в партийната телевизия заплахата срещу Енчев е заплаха и срещу партията.

Първият подпис под документа е на пиара на Нинова.

Запознати със случващото се коментираха, че Велизар Енчев е на заплата в тази телевизия и не би трябвало да говори от нея срещу партията, която е гласувала бюджета на медията и да напада листата ѝ по време на кампания.

Велизар Енчев е един от яростните защитници на Корнелия Нинова. Въпреки, че не е член на БСП поведението на новосоциалиста бе тема на дискусия по време на предишното заседание на НС.

Енчев не спести своите персонални нападки срещу членове на Националния съвет.

Явно нервите на Корнелия Нинова в навечерието на заседанието на съвета са изпънати до краен предел, след като вкарва в интригите си и БСТВ и служителите в нея.

Така тя грубо употребява едни достойни хора, журналисти и водещи, като ги проиграва, като залог в своята битка за лично оцеляване.

Междувременно стана ясно, че водещия на сутрешния блок на партийната телевизия Стоил Рошкев е подал документи за директор на БНТ и липсата на неговия подпис подсказва трусове и скандали в партийната медия.

Както breaking вече писа, на заседанието на ръководството на БСП на 8 юни се очаква да се постави въпроса за оставката на заместник-председателя на партията Кирил Добрев.