СДС не вярва на сълзи

Най – мъдрият ход е явяване с обща ЕНП листа, за да може демократичната общност да е мнозинство

0
957
сдс
Валя Станимирова

Къде е дясното в коалицията „Демократична България“ ?

Валя Станимирова, политолог, член на НС на СДС*

От вчера голям рев се носи из фейса. „Автентичните десни“ са се загрижили за СДС – то, щото то, горкото, объркало пътя за Брюксел. Щяло да се яви в обща листа с ГЕРБ.

А, сега, сериозно! Сериозно ли, точно ДСБ страда за СДС? Не бяхте ли вие, приятели, тези, които напуснахте партията? Не казахте ли, че си взимате духа, а оставяте тялото? Не бяхте ли вие тези, които първи посегнаха на целостта на дясното? Не поставихте ли първия камък на „началото на края”?

Не ни ли писахте „некролога” при всики избор? Колко пъти СДС протягаше ръка към вас, за обединение, и колко пъти вие я приехте? А колко пъти ни предадохте? Сега ревете……..Щото ви чакахме месеци да седнем да говорим за обща листа, писма си писахме, кафе пихме….Е, да, но вие гледате на нас като на присъдружна организация, на която само да вземете гласовете, колкото й да са малко.

Защото сте си самодостатъчни и сърчинга ви дава процент, който ви устройва. А не знаете ли, че възгордяването е първата крачка надолу? Хората ни искат заедно, но как да стане, като вие не ни искате. А сега ревете….И аз рева, защото съм седесар от 1992 г. Защото умряха мечтите ни, защото прокудихме децата си, защото днешната политическа ситуация е в резултат и на вашите действия.

Вие направихте своя избор да се слеете с Да България. Къде е дясното в тази коалиция, вие ми кажете, че аз не го виждам.

Сега говорим за евроизбори. СДС е първата българска организация, член на ЕНП. И не можем да си представим, че наши политици ще се ситуират в друго еропейско политическо пространство. Ние си даваме сметка, че тези избори са от изключително важно значение за ЕС, може би най – важните. Защото Европа, а и светът са в криза – постоянна заплаха от терористични нападения, Брекзит, нарастване на популизма, национализма и крайно – десни и – леви политически движения, милитаризъм. Мирът е крехък, а хората – объркани.

Наблюдава се опит за тотална смяна на ценностната система и отричане от християнските ценности. Светът заприлича на Содом и Гомор и остава да чакаме Второто пришествие. Трябва да защитим свободата и демокрацията, мира и хуманизма, както и целостта на ЕС. Най – мъдрият ход е явяване с обща ЕНП листа, за да може демократичната общност да е мнозинство и да задава политиките. А защо с ГЕРБ? Защото са част от ЕНП, както и СДС. А вие, приятели, първо се определете кои сте и в коя европолитическа група ще застанете. Ние се определихме!

Желая ви успех!

*Статията е от официалния сайт на СДС