Соцдрамата продължава: Заради липсата на пари БСП освобождава три етажа от „Позитано“№20

0
2707
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Ще ги връщат на областната управа

Паричната криза налегнала Българската социалистическа партия-БСП след орязването на партийните субсидии продължава да взема жертви. След течащите в момента масови съкращения на хора от партийния апарат, за което Breaking.bg писа вчера, столетницата ще връща три етажа от сградата на ул. „Позитано“№20 на областната управа, твърдят източници на сайта.

Това се прави от безпаричие. Да припомним, че БСП е единствената партия, която не върна надвзетите партийни субсидии в размер на 4 299 690 лв. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви през юни, че нямат такива пари, а ще чакат следващият транш от партийната субсидия, която вече е намалена на 1 лев за глас.

В партийната централа вече текат съкращенията на апарата от 164 души, като най-вероятно секирата ще остави едва 20 души на щат.

Партийните финансисти обаче пресметнали, че съкращенията няма да помогнат и се налага партията да освободи три етажа от сградата на „Позитано“№20, за която плаща наем.

Пред социалисти финансистът на Корнелия Нинова Александър Ненчев заявил, че БСП трябва да остане само на два етажа от сградата. Това вероятно ще са четвърти и пети етаж, където в момента се помещава партийният орган „Дума“.

Останалите етажи ще бъдат върнати на областната управа за даване под наем.

Драматичните мигове на „Позитано“№20 продължават. Преди ден от централата са викали „Спешна помощ“ заради стар партиен член, колабирал след като видял заповедта за съкращението си. Възрастният човек, който 2 години пред пенсия, не издържал и се наложи спешна намеса на лекарски екип. Затова партийната опозиция настоява Нинова да спре съкращенията докато не са изработят критерии за тях.

Вероятно голяма част от съкратените ще заведат дела за възстановяване на работа. Това ще доведе до още съдебни разноски за БСП и изплащане на компенсации за периода през който служителите не са работили.

Това ще вкара партията в “разходна спирала”, което е вероятно и целта на Нинова и финансовите й съветници.