Защо плащаме от джоба си предизборната кампания на Мая Манолова ?

С три милиона бюджет годишно няма как госпожата да се прави на жертва

0
2378
манолова
Мая Манолова

Алтернативната“ Нинова пък ми тече вече и от чешмата

Стефан Ташев

Няколко дни следя със затаен дъх драмата с омбудсмана Мая Манолова, която почти остана без кола със син „буркан“ на Националната служба за охрана-НСО.

Потресаваща драма, каквато държавата не помни от години. Камери, фотоапарати и мобилни телефони отразяват как Манолова отива към пеша към гарата в синьо костюмче, за да е близо до народа и да приема жалбите на угнетените и оскърбените във влака.

Осиротелият обществен защитник, без кола на НСО, е разплакал сигурно хиляди българи. И аз бих пуснал сълза, но ме човърка едно съмнение. Защо ние, данъкоплатците, трябва да плащаме от джоба си предизборната кампания на г-жа Мая Манолова ?

Бюджетът на долнопробния популист Манолова за 2017 година е почти три милиона лева. Некадърниците и глупаците в екипа ѝ ако искат могат да правят по една тридневна приемна във всеки областен център и да си покрият пътни, наем помещение и командировъчни за екип от трима души всеки месец. Но малоумието доминира и никой в медиите не се сеща да прочете подробната разбивка на разходите на този общественополитически паразит…

манолова
Бюджетът на Мая Манолова никак не е малък.

Това написа във Фейсбук блогърът Асен Генов. И е много прав. За бюджет 2018 г. в сайта на Омбудсмана данни няма. То в сайта пише, че Константин Пенчев е още обществен защитник, но хайде сега да не издребняваме.

Сигурен съм, че парите не са по-малко от 2017 година. И на малките деца е ясно, че Манолова, изритана от БСП и пратена за омбудсман, за да не мъти водата на предишния лидер Михаил Миков, си прави предизборна кампания. Според едни медии щяла да се кандидатира за кмет на София на общинските избори догодина, според други за водач на евролистата на БСП, според трети за президент. За последната позиция госпожата имаше сериозни апетити през 2016 година, но бе „порязана“ от Корнелия Нинова и ген. Решетников.

С нашите пари дамата си прави предизборна кампания и с майките на деца с увреждания, които е яхнала като Корнелия жребец,  с животните в Странджа и с миньорите от Бобов дол. Не, че нещо е свършила, но вдига страшен шум и пръска популизъм в обилни количества. Тя е щедро обгрижвана от всички медии, трибуна за нея има по всяко време на денонощието.

Манолова стана смешна като тичаше в прокуратурата да „спира“ увеличението на цените на тока и парното. Забравила, че държавата се управлява със закони, повечето приети с нейно активно участие като депутат, член на правната комисия в парламента и зам.-председател на Народното събрание.

Манолова не може да спре нищо, но си направи добър пиар. Такива са всичките й действия. Така беше и в Странджа лятото при умъртвяването на животните под карантина. Дойде, с кола на НСО с държавен бензин, снимаха й костюмчето, чантичката и обувките, поговори с хората и си тръгна. Не свърши нищо. По повечето въпроси, за които вдига шум до небесата, дамата е некомпетентна, но популизмът й е в огромни количества. Има обществени сфери,в които дамата с костюмчетата, не се меси. Няма я. Преди седмица бе спряна агонията на вестник „Стандарт“. Чрез евтаназия. Стотици журналисти имат да взимат заплати за години назад, не са плащани осигуровки, данъци и т.н. Хората работеха без заплати в нарушение на всякакви закони и кодекси. Ноо не видяхме и не чухме иначе свръхактивният обществен защитник да обели и дума по темата. През 2015 г фалира вестник „Преса“, над 100 души останаха на улицата. Обмудсманът го нямаше. Нормално, какви дивиденти ще спечели Манолова от един фалирал вестник-никакви. Само ядове. Все пак журналистите не са миньори от избирателния район на обществения защитник.

Сега чакаме серията репортажи от влаковете. Ще бъдат трогателни, бъдете сигурни.  Как Мая Манолова с нетърпящ възражение тон спира цялата влакова композиция, защото неин фен и жалбоподател не е успял да се качи навреме, а е останал на перона например.

Да му мислят хората от БДЖ.. Ми Манолова като е такъв „народен“ човек да подаде оставка, да събуе марковите обувки и съблече костюмчетата по няколко хиляди лева единият. Слага едни дънки и маратонки и при народа.  Да си прави предизборна кампания за собствена сметка, а не с парите на данъкоплатците, за които тя толкова милее.

Друго си е да защитаваш онеправданите с лимузина на НСО нали? Почти си като президента. Пазят те от „народната любов“, отварят ти вратата на колата на излизане и влизане. Сигурно ти и пазаруват и взимат дрехите ти от химическо чистене. А бе друго си е.

Това няма как да стане. Влаковите изпълнения ще са до няколко седмици, докато им се обръща внимание. След това Манолова ще трябва да измисли друга драма, за да е в центъра на вниманието и да се лее от всяка телевизия.

Подобно на нейната съперничка за „червените сърца“ Корнелия Нинова. Посъветвана от пиарите си Нинова е всеки ден пред медиите. Няма събота, няма неделя, няма делник, няма празник. Вече ми тече от чешмата, от сутрин до вечер. По всякакви теми, независимо дали разбира нещо от тях или не.

Това бюджет, това убийства, това енергетика, Нинова ги няма за нищо. Същият популизъм като Манолова, същите празни приказки. Същите срещи с „народа“. И същият коефициент на полезно действие, равен на нула.

Важното е шум да се вдига.