Съюзът на съдиите поиска извинение от Корнелия Нинова

От ССБ допълват, че съдът прилага законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган

1
102
бсп
Корнелия Нинова

Соцлидерката нарече унизително решението по делото за ритнатата камериерка

Съюзът на съдиите в България.ССБ чрез отворено писмо поиска от лидера на БСП Корнелия Нинова да се извини на съдията по делото срещу шведа Ралф Сундберг, който ритна в главата камериерка в Слънчев бряг.

Чужденецът беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена глоба от 4500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че иска да разбере името на съдията „унижил достойнството“ и „оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв“. „Искам да знам мотивите му и да го питам – освен закона, какво му говори съвестта“, допълва Нинова и казва, че няма да се съобразява с правилото политиците да не коментират съдебни решения.

От ССБ допълват, че съдът прилага законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган – парламентът. „Чия съвест се поставя под съмнение тогава и по каква причина представител на законодателния орган си позволява превратни внушения за дейността на онези, които прилагат закона, приет от законодателя?!“, питат от магистратската организация.