Бойко Борисов ще се срещне утре с премиера на република Корея

Основна тема на разговорите ще бъде задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите

0
52
борисов
Бойко Борисов

Ли Нак-Йон пристига на официално посещение тази вечер в България

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 25 октомври, с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон, който пристига на официално посещение в България тази вечер. Двамата ще проведат среща на “четири очи”, която ще бъде последвана от пленарни разговори между правителствените делегации.

Основна тема на разговорите ще бъде задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите.

Конкретна стъпка за икономическото взаимодействие ще бъде учредяването на Българо-корейска търговска камара. Началото на бизнес форума ще бъде открито от двамата премиери в Хюндай Център София.

Разширяването на икономическите отношения между двете държави идва след подписаната през 2015 г. Декларация за всеобхватно, ориентирано към бъдещето партньорство. По време на официалното си посещение министър-председателят Ли Нак-Йон ще се срещне и с президента Румен Радев и ще бъде гост на официална вечеря, давана от председателя на Народното събрание Димитър Главчев.