Борисов за Европредседателството: Показахме отговорност и професионализъм

Премиерът отчете резултатите в парламента

0
30
борисов
Бойко Борисов

Слоганът  „Съединението прави силата“ е смисълът на европейската кауза, добави той

„Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност. Показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската кауза“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на доклада за Европредседателството ни пред депутатите в перламента.

Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност. Показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската кауза.

Българското председателство приключи. Резултатите, които постигнахме показват нашата отговорност, професионализъм и способността ни да работим за европейската кауза“, каза Борисов.

Той отчете, че слоганът на председателството „Съединението прави силата“ е смисълът на европейската кауза.

По думите му това е първото председателство за нашата страна след приемането ни в ЕС и изпитание за европейската ни идентичност.

Премиерът благодари на всички министри и експерти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел и подчерта, че те са били изцяло ангажирани със заложените политики и законодателните досиета.

Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то преждевременно, защото преди нас трябваше да е Великобритания. Равносметката – 46 постигнати споразумения с ЕП, 39 законодателни досиета, по които са обединени позициите на държавите – членки, 58 заключения на Съвета, едно заключение на председателството, 6 препоръки на Съвета и 17 доклада за напредъка“, отчете Борисов.