Борисов: Постигнахме в Русия това, което ни трасира президента-нищо

Говорихме в Москва за допълнително количество газ, обяви той

0
119
борисов
Срещата Путин-Борисов в Москва. СНИМКА: ПРАВИТЕЛСТВЕНА ИНФОРМАЦИОННА СЛУЖБА

Премиерът покани Антон Кутев да му превежда на следващата среща с Путин

Със сигурност можем да постигнем повече. Нинова ни предлагаше да работим заедно. Сега ме нападате. Затова ще ви отговоря по начина, по който ми зададохте въпроса – това което трасира президентът Радев това постигнахме и ние в Русия. Отидох да видя какво е трасирал той, но не беше договорено нищо. Това каза министър-председателят на България Бойко Борисов.

Вашата закачка с президента Радев не е във ваша полза, защото той има по-висок рейтинг. Явно вие не сте постигнал нищо в Русия“, отговори му Антон Кутев. Преди това премиерът получи обвинение от опозицията, че не е било постигнато нищо от това посещение. „Сменете си съветниците – не разбират какво ви казва Путин“, призова социалистът.

Съжалявам за това, че винаги, когато съм идвал в парламента, Вие не искате да свършим някаква работа, а да си изговорите каквото искате. Това, че има по-висок рейтинг не значи нищо. Срещата ми с Путин беше три часа, тя беше предавана на живо. Затова не мога да се съглася с Вас, че нищо не сме се разбрали.

Ние говорихме за допълнително количество газ, което ще влезе в страната. Затова бях добронамерен и се обадих и на Румен Овчаров и Драгомир Стойнев знаеше. С Русия имаме договор до 2030 г.“, разясни Борисов.“Използвате случая да се заяждате с мен, но това не помага на никого“.

Западните медии пишат, че съм васал на Путин, а Вие казвате, че не се разбирам с него. Другия път, като дойде Путин, ще ви викна да ни превеждате“, добави премиерът.