Борисов ще бъде домакин на четиристранната среща със Сърбия, Гърция и Румъния

В Евксиноград ще се обсъждат съвместни инфраструктурни проекти

0
36
борисов
Борисов и Нетаняху. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Към срещата ще се присъедини и израелският премиер Бенямин Натаняху

Към срещата ще се присъедини и израелският премиер Бенямин Натаняху Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия на 2 ноември, петък, в резиденция „Евксиноград“, Варна. Министър-председателите на България, Гърция и Румъния – Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

По-късно лидерите от формата ще проведат работен обяд, в който ще участва и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е на работно посещение в България по покана на българския министър-председател Бойко Борисов. Утре, 1 ноември, в резиденция „Евксиноград“ двамата ще проведат среща на четири очи, която ще бъде последвана от пленарно заседание. По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения в области от взаимен интерес, като акцент ще бъде поставен върху международни и регионални теми.