ГЕРБ призова президента Радев да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх

Тома Биков се мотивира с високия обществен интерес

0
88
герб
Румен Радев и руския патриарх Кирил

Надяваме се, че държавния глава е защитил националната позиция, мотивират се от партията

Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща между държавния глава и руския патриарх Кирил.
От управляващата партия мотивират искането си с високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата. Това стана ясно от брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Тома Биков.

За да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента“, посочи той. „Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция“, коментира Тома Биков.

Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“, обясни депутатът.

„Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България“, изтъкна Биков.

Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето“, посочи депутатът. „Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“, каза още той.