Европол винаги е бил надежден партньор на България,смята Борисов

На срещата двамата обсъдиха борбата с тероризма, борбата с трафика на хора и др.

0
55
Борисов
Борисов и де Бол:СНИМКА МС

Премиерът се срещна със шефката на организацията

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генералния комисар на Федералната полиция на Белгия Катрин де Бол, която от 1 май тя ще оглави европейската служба за борба с престъпността Европол.

На срещата двамата обсъдиха борбата с тероризма, борбата с трафика на хора, противопоставянето на злоупотребата с платежни инструменти и превенцията на компютърните престъпления.

И двамата оцениха високо успешните съвместни операции на българските и белгийските полицейски служби по линия на противодействие на тероризма.

От своя страна Борисов заяви, че вярва в доброто сътрудничество между службите на двете държави, както и че се надява това да продължи и след като де Бол поеме ръководния пост на Европол.

Борисов посочи и че България и Белгия работят активно и по въпросите, свързани с трафика на хора, фалшиви документи, опазване на обществения ред, детска престъпност, странстващи престъпни групи и др.

Премиерът също така увери де Бол, че България ще продължи да укрепва връзките си с Европол.
„Службата винаги е бил надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на цигари, при злоупотребата с разплащателни средства“, подчерта още Борисов.