Камарата на строителите: Жалко, че човек като Димитър Стоянов работи в президентството

0
1470
Димитър Николов, изпълнителен директор на Камарата на строителите. СНИМКА: МС

Под достойнството ми е да се занимавам с такъв човек, обяви изпълнителният директор Валентин Николов

Аз съм човек на възраст, не влизам в махленски спорове и разправии, под достойнството ми е да се занимавам с такъв човек. Жалко за президентската институция, че такъв човек работи в нея и може да говори такива неща. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ Валентин Николов, изпълнителен директор на Камара на строителите в България.

Николов бе попитан за коментар на писанията във Фейсбук на главния секретар на президента Радев Димитър Стоянов. Стоянов, известен и като Митко Есемеса, нарече строителите „придворни пажове“, които искали само да да се доберат до „мазнинката“.

Поводът бяха абсурдните идеи на президента Румен Радев да бъдат спрени големите инфраструктурни обекти и парите, заделени за тях, да се насочат към борбата с коронавируса и икономическата криза, предизвикана от епидемията.

В Дания се насърчават колко се може повече строителни дейности, в Естония също, там искат увеличаване на вътрешните инвестиции за инженерна и пътна инфраструктура, във Финландия поискаха структурни проекти, а в Италия работата върху падалналия мост в Генуа не спря и той е готов“, даде пример Николов.