Откриха тумор в БСП във Варна – шефът на партията, той ще съди другарите си за номинацията за кмет

0
330
Борислав Гуцанов

Анелия Клисарова от кабинета „Орешарски“ ще се съревновава за градоначалник на морската столица

Националният съвет категорично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за кандидат-кмет за Варна, обяви след пленума на левицата заместник-председателят на партията Кирил Добрев. Причините за това били много. Едната е, че платформата му и ценностите на Костадинов се разминавали с ценностите на БСП.

Добрев припомни, че шефът на местната организация Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие. Затова пленумът решил, че няма как той да води листата на БСП във Варна. Няма никаква драма, смята Добрев. Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати, изтъкна той. Това явление е влязло много сериозно, то е като тумор в БСП, посочи още заместник-председателят на столетницата. Затова пленумът взел правилно решение. Досега никой червен не си позволявал да обжалва пред съда партийно решение. За целта си имало контролна комисия. С Клисарова и младите кандидати за кметове по райони червените щели да имат по-добър успех.

По-рано днес стана ясно, че Борислав Гуцанов смята да обжалва в съда решението Анелия Клисарова да е кандидат за кмет на червените в морската столица.

През лятото лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията. За решението на местната организация на БСП да не издига собствен кандидат в морската ни столица се заговори още преди дни, но крайният резултат не беше ясен. Във Варна пристигна и ръководителят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев.

Вчера в публикация във Фейсбук лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че социалистите възнамеряват да го подкрепят като независим кандидат за кмет на града. Преди днешния пленум на БСП обаче социалистите отрекоха това твърдение, наричайки го „манипулация“. По-късно стана ясно, че за кандидат-кмет на Варна БСП издига Анелия Клисарова – бивш министър на образованието в злополучния кабинет „Орешарски“.