Премиерът в парламента: Незабавно да се затворят всички граници на ЕС

Граничари да връщат мигрантите преди да са преминали през оградите

0
96
мигранти
Снимка: архив

Борисов бе извикан извънредно в НС

„Голяма част от колегите ме обвиниха, че работя в полза на Турция. В Йордания има два милиона бежанци, които не са в Европа. Първа точка на това, което винаги съм защитавал, е незабавно затваряне на всички граници на ЕС. Нека се инвестира в кораби, граничари, Фронтекс и гранична полиция. Бежанската вълна не случайно се нарича именно „вълна“.

Това каза Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание след като бе извикан извънредно в палрамента заради назряващ скандал с червената лидерка Корнелия Нинова. „Всички имаме опит с наводнения и знаем, че трябва да се спре вълната, после да се чисти и ремонтира, за да се окаже помощ на бедстващите. Цели държави и системи на политически партии се тресат от схемите, в които се вкараха.

В Сирия се бият, в Турция, руснаци, англичани, дори когато мяташ ракети – умни или красиви, когато виждаме, че в Сирия няма цяла сграда, можем да си представим какво изпитват родителите на сирийските деца“, допълни Борисов. „Година и половина имаме нулева миграция и предотвратени опити от по 20-30 човека на ден.

Икономическите мигранти трябва да се връщат, ако не ги иска някоя страна, а България не ги иска. Това трябва да се направи тихо, без да се шуми“, обясни още той. Борисов твърди, че трябва да има граничари, които да връщат мигрантите още преди да са успели да преминат през оградите.