Бойко Борисов сменил ръководството на ГЕРБ в Шумен: Грехота е заради партийни междуособици да сме втори

0
1261
Снимка: фейсбук

След като от нас не са поискали да ги подкрепим, а и ние не сме поискали от тях, всяка партия е свободна да прави каквото желае, коментира той поведението на ПП/ДБ

„Знаете ли колко местни депутати има ГЕРБ – 1499. Един не ни е стигнал да сме 1500. А на колегите от ПП-ДБ четири, за да са 400 – имат 396. Ако бяхме положили още малко усилия да ги закръглим, щяхме да имаме общо 1900“, обърна се Борисов към новоизбраните общинари в Добрич. „БСП имат 740, ДПС – 964, „Възраждане“ – 199. Това е. 537 094 са гласували за нас, срещу 273 хил. за ПП-ДБ. Може да се гордеете“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Добрич.

„След като от нас не са поискали да ги подкрепим, а и ние не сме поискали от тях, всяка партия е свободна да прави каквото желае“, коментира той поведението на ПП/ДБ.

„Моето предложение към Кирил Петков и останалите, още преди изборите, беше да направим рамката на един блок и да отчитаме като представяне на тоя блок трите партии, които представляват коалицията като резултат. ГЕРБ е първа, ДПС са втора, ПП-ДБ са трета политическа сила. Под чертата са БСП и „Възраждане“. Сглобката като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна. И вече тук трябваше да разсъждаваме не кой как се е представил, а защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим, е правилно. Сега ни е необходима пълна мобилизация“, отсече той.

Сачева посочи, че най-голямата група съветници е тяхна – имат 11 души, ПП-ДБ имат 9, а кметът – 6. Без ГЕРБ на практика не могат да се взимат никакви решение, без нашата подкрепа, отбеляза Сачева.

Ние взехме навремето градове с огромни задължения, но тогава светът бе различен, сега с тези войни в държавите на никой не му е до инвестиции, призна Борисов. Той обаче поиска да знае защо ГЕРБ е първа политическа сила за съветници в общината, но са втори за кмет.

В ромските махали – 2 гласа за нас, 109 за кмета, обясни Сачева. И добави, че ако има стимулиране на някого, то е за него. Борисов отбеляза, че го има и това, но в момента корпоративният вот е по-опасен за България. „Фирми и бизнес организации, те си знаят, че имат 200 работници и трябва да им излязат 200 гласа. Няма къде да ходят. Това е по-опасното, което се получава“, смята лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ са взели няколко села в Добричко на първи тур, имат и 6 на балотаж.

Борисов отбеляза, че в Шумен вече е сменил ръководството. „Ако искат още да се противопоставят, да се противопоставят, но толкова много сме направили там, че е грехота заради партийни междуособици да сме на втора позиция в момента“, гневен бе той. Минал е и през Варна, където имало пределна мобилизация. „Всичко, което има като направено се вижда, има корекции, които Портних разбра и повече няма да се допускат, гарант съм“, каза той. И смъмри лошото състояние, в което се намира центърът на Добрич, където Йордан Николов се бори за трети мандат срещу кандидата на ГЕРБ Красимир Николов. Той е доволен, че листата на партията е включила и много млади хора.