Прессекретариатът на президента отново уличен в лъжа

0
526
Стонивището на Митко Есемеса

Митко Есемеса одобрява с подпис държавния бюджет, но от „Дондуков“ №2 отричат

Прессекретариатът на президента Румен Радев бе хванат отново в лъжа. Втора в рамките на седмица. След като първо излъгаха за Естония и твърдяха, че Радев не е бил информиран за заразения с коронавирус ген. Петров. Този фалшификат бе опроверган от Министерството на отбраната и от ВМА.

Днес, след като Министерство на финансите отрече изцепката на президента за „разорителен бюджет“, защото той е бил одобрен без забележки от „Дондуков“№2, от прессекретариата на Радев пуснаха опровержшение:

„Позицията на Министерството на финансите и на народни представители от управляващото мнозинство, според които предложеният проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. е бил съгласуван с президентската администрация, представлява откровена и груба манипулация на фактите.

Администрацията на президента няма отношение към предварителното съгласуване на държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентската институция“.

Лъжата лъсна след като бе публикуван оригиналният документ от президентството , с подписа на шефа на кабинета на Радев Димитър Стоянов, известен още като Митко Еесемеса. В него Стоянов изпраща на главния секретар на Министерство на финансите съгласувания проект за бюджет на държавата без забележки.

На лъжата краката са къси, казва народна поговорка.