Само в Breaking.bg: Георги Гергов номинира Кирил Добрев за лидер на БСП

0
2589
Добрев се смята за най-верния човек на Корнелия Нинова.

Шефът на градската организация на столетницата в Пловдив играе контра на Корнелия Нинова

Задава ли се поредният скандал в Българската социалистическа партия-БСП, този път свързан с избирането на нов лидер на столетницата ? Това се питат редови социалисти. Очевадно да, след като на заседание на градската организация на БСП в Пловдив в понеделник вечерта шефът й Георги Гергов номинира зам.-председателят на партията Кирил Добрев, известен с прозвището Кире Милионера, като кандидат за нов лидер на партията на предстоящия вътрешнопартиен вот, научи Breaking.bg.

Кирил Добрев с часовник за 20 000 лева.

Бизнесменът Гергов е сред върлите противници на червената лидерка Корнелия Нинова и използвал номинациите за нов председател като шанс да забие нож в гърба й. С номинацията на Кире Милионера Гергов не само играе контра на ръководството, но и цели да разбие тандема Добрев-Нинова, твърдят запознати. Така компрометира зам.-председателят като продажник, изменил на Корнелия в нейните очи.

Според информирани с нравите в столетницата, очаква се и на други места в страната Кире Милионера да получи номинация за нов лидер. А ако бъде избран, Добрев ще превърне БСП от социалистическа в бизнесдалаверджийска партия, плашат се социалистите.

В две последователни разследвания от пролетта на 2019 година Breaking.bg разкри как зам.-председателят на БСП Добрев печели милиони от доставка на горива за Народното събрание, много общини, съдилища и други държавни структури. Само за последните 10 години фирми на Кире Милионера са спечелили над 34 млн. лева от това, въпреки твърденията на зам.-председателя на БСП, че той се бори срещу това управление.

Другото разследване разказа как фирми на Добрев печелят милиони левове от производството на ток от четири ВЕЦ-а на река Места край Гоце Делчев. Като държавата му изкупува тока на преференциални цени.

Интересно ще бъде как редовите социалисти ще преглътнат един евентуален избор на милионера Кирил Добрев за председател на столетницата ? Остава да разберем.