Светлозар Лазаров и Сидеров правят партия-копие на тази на Путин

Готви се консервативно-патриотичен проект

0
2117
лазаров
Лазаров и Сидеров на партиен форум на Единна Русия в Москва.

Затова са и скандалите с Валери Симеонов

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който е главен координатор на партия «Атака» и лидерът му Волен Сидеров подготвят нов политически проект, научи Breaking.bg.

Лазаров обикаля страната и създава бъдещи структури на новата «консервативно-патриотична» организация. Според запознати Сидеров прави организацията си като копие на партията на руския президент Владимир Путин-»Единна Росия», която също се определя като «консервативна» организация. Има вариант новата формация на Волен Сидеров и Светлозар Лазаров да се нарича «Единна България». Сидеров е известен с преките си връзки с Русия, чийто пламенен защитник е. Той предизвика скандала в «Патриотичния фронт» с искането си вицепремиерът Валери Симеонов да се извини за думите си на руския патриарх Кирил.

Осведомени твърдят, че това е било просто повод и че разривът между патриотите е необратим. Сидеров и Каракачанов, чиято организация ВМРО също може да се присъедини към формацията на Волен, вървят към «руското лоби», докато Валери Симеонов клони към остатъците от Реформаторския блок-СДС на Божидар Лукарски и Движението «България на гражданите».

Както самият Симеонов намекна е възможно двете части на Патриотичния фронт да се явят отделно на европейските избори през 2019 г.

Затова именно шефът на НФСБ нарече руският патриарх Кирил трафикант на цигари и дребен служител на КГБ, за да се хареса на десните избиратели.

Към момента Светлозар Лазаров обикаля структури не само на «Атака», но и регионални организации по места, които имат представители в местните общински съвети и ги убеждава да се запишат в новата консервативно-патриотична организация.

През януари т.г. Лазаров полуотрече-полупотвърди пред Нова телевизия, че се готви «консервативен проект». „Идва времето на консерватизма. Това е вълна, която върви в цяла Европа. Не е наш проблем, че на някои либерални стратези не им харесва”, коментира още Лазаров.

В момента аз съм национален координатор на партия „Атака”. Освен в страната, аз отговарям и за комуникацията с външни структури. Аз осъществявам контакти с граждански сдружения с оглед на това да съм по-близо до хората. Ние имаме лидер, който е първият консерватор на България. Той е един и се е доказал“, заяви още Лазаров.