Сграда на телевизия „СКАТ“ стана луксозен хотел (Видео)

Обещанието бе, че ще е само за медия, а не за строителство, но уви...

0
235
телевизия
Бившата телевизия вече е хотел.

Теренът е продаден на Валери Симеонов от общината докато той е председател на Общинския съвет в Бургас

Сграда на телевизия СКАТ вече е луксозен хотел. Новият жилищен комплекс се намира с квартал „Зорница“ в Бургас, съобщава телевизия „Алфа“. По документи възложител на строителството на обекта в фирмата „Източно европейски строителен холдинг“ и физическите лица Данчо Хаджиев и Петьо Георгиев. И двамата са съдружници на вицепремиера Валери Симеонов в телевизия СКАТ и голяма част от другите му фирми и имоти.

Теренът на новата сграда е бил общински. Но през 2008 г, когато Симеонов е председател на Общинския съвет в Бургас, местният парламент решава да го продаден на телевизия СКАТ. Тогава заявява, че мястото ще остане на телевизията и там няма да се строят никакви сгради, а още по-малко луксозни хотели. В момента обаче, на мястото на бившия офис на СКАТ, е една от най-новите сгради на Валери Симеонов. На нея има и няколко надписа, на които се вижда че апартаментите се продават свободно от агенция за недвижими имоти.

Коментарът на телевизия „Алфа“ е, че властта в България може да е положително нещо, с което да подобряваш живота на сънародниците си, но може да бъде използвана и за личностно облагодетелстване. И репортажът доказва, как някои печелят от това, че са във властта.