Антон Хекимян: Ограничаване на строителство в „Младост“ и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи

0
37
Хекимян в "Младост"

Ново трамвайно трасе за връзка на „Младост“ с „Дружба“ по новия булевард „Копенхаген“

През следващата година ще започнем изграждането на бул. „Копенхаген“, който освен нова връзка между „Младост“ и „Дружба“, предвижда и ново трамвайно трасе. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян, който заедно с кандидата за кмет на район ,,Младост” Юлиян Пейчев, разговаряха с граждани.

„Ограничаването на новото строителство в „Младост“ и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи“, заяви Хекимян. Ограничаване на строителството ще стане чрез законово увеличаване на задължителните отстояния при строителство в жилищните комплекси.

Един от първите обекти, които ще започнем, е нов парк в „Младост“ 3 на площ от 17 дка“, каза Хекимян и добави, че са готови с проектите за изграждане на 4 нови детски градини и нова спортна зала в двора на 144 – то училище.

„Насочването на инвестиции към кварталите е основният ни приоритет и той включва изграждане на квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки.

Младост“ трябва да има свой културен център и заедно с гражданите ще определим най-подходящото място за него“, подчерта кандидатът за кмет.

Антон Хекимян бе категоричен, че намерението му е да гарантира трасето за разширение на метрото от Бизнес парка до Околовръстния път при Симеоновския лифт. „Освен удобен достъп до Витоша, с него ще осигурим и намаляване на трафика. Това е целта и на новите довеждащи линии, които планираме за района“, каза още той.

Искам работата за София да продължи, в момента има огромен риск тя да спре, защото видяхме какво се случи в последните 3 години на национално ниво при управлението на т.нар. Промяна, обобщи Хекимян.