Бойко Борисов в Бургас: Държавата ще се оправи, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент на избиратели (Видео)

0
174
Борисов в Бургас.

Няма да е честно ПП да се облагодетелстват толкова, а ние да вадим за пореден път България от кризата, каза още лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас. Преди симпатизанти на партията застанаха кметът на морския град Димитър Николов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Мария Габриел, Росен Желязков и Ева Майдел.

Жечо Станков, който е лидер в листата в Бургас, представи останалите номинирани от ГЕРБ. „Ще продължаваме да изпълняваме задачите, които ни поставяте“, обърна се Жечо Станков към присъстващите в препълнената зала. Единствено г-н Борисов в новия държавен бюджет се заинтересува от какво имат нужда общините, каза още Жечо Станков и допълни, че присъстващите в залата са 365 дни сред хората.

Дълги години безвремие, обърквания и хаос спряха подемът и развитието на Бургас и региона, каза от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

В последните 3 години видяхме, че на много хора им се иска да бъдат политици и много се правят на евроатлантици. Едно е да се правиш, друго е да можеш, каза доскорошния евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел. И припомни къде са идвали световните политици – в София, Варна и Бургас. Тя допълни, че според много европейки политици границата с Турция не само е най-добре пазената, но и че трябва да бъде силно подкрепена. Важно е да си припомним кой вкара България в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, защото днес нямаше да имаме възможността да говорим за влизане в еврозоната, ако тази важна стъпка не беше предприета по време на управлението на Бойко Борисов, каза още Ева Майдел. Тя допълни, че в столиците на Европа са канили именно Бойко Борисов, а не „продавачите на мечти“.

 

След нея думата взе бившия шеф на парламента Росен Желязков. Влизаме в тази кампания с отговорността, с която ще се ангажираме. Това е отговорността да възстановим България от безвремието на последните 3 години – да я направим стабилна и устойчива на всички предизвикателства на света, които ни поднася. Ние няма да влезем с два разказа – един национален и един европейски. Ние ще влезем с един и същи послания, защото посланията за България са и такива за Европа, каза още Росен Желязков.

„Днес ясно показваме, че сме екип, който говори на един глас – и на национално, и на европейско ниво“, каза доскорошния вицепремиер и външен министър Мария Габриел в началото на словото си. „Поставяме си реалистични цели: България отново да е стабилна, да е доверен и надежден партньор в ЕС и НАТО. Да бъде отново регионален лидер, каквато беше с премиер Борисов“, каза още Мария Габриел.

„Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че срещу нас имаме системни политически партии или хора, които имат някаква стратегия или цели – нещо, с което да се даде на регионите и държавата. Срещу нас няма такова мислене“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ще взема да се оправя тази държава, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент на избиратели. Иначе, повярвайте ми, толкова коварно всичко са подготвили последните три години – лъжа, до лъжата. Четири години ГЕРБ я няма – коя корупция спадна? Точно обратното – фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата, каза още лидерът на ГЕРБ пред актива.

Българите трябва да знаят, че много трудно ще излезем от тази криза. Поемал съм държавата след финансовия колапс на света, известен като гръцката финансова криза. След това ми се падна миграционната криза – английски, унгарски, израелски – кои ли не премиери бяха в Бургас“, каза още Борисов. Нула нелегална миграция преди 3 години. Сега това проблем номер едно за европейските избори, припомни Борисов.

С Мария Габриел положихме огромни усилия да има правителство. Даже не знаех какво да отстъпвам повече. Анализът ми показва следното – тези хора след последните 3 години по различни схеми са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото – то ги разкри. Те си направиха сметката, ако изкарат с премиер Габриел още 9 месеца, ще стигнат дъното. А те искат да съществуват още 2-3 години още, за да може партията да ги пази още. Затова върнах записа от техния национален съвет, където колегата Асен Василев казва, че Мария Габриел е просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителство. А ние с нея като будали искаме стабилност, какво ли не, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Няма да е честно те да се облагодетелстват толкова, а ние да вадим за пореден път България от кризата, каза още Борисов.