Бойко Рашков стана опозиционер – критикува ПП-ДБ заради промените в правилника за работа на парламента

0
184
Бойко Рашков Снимка: БТВ

Според депутата оглавяваната от него до скоро Комисия за контрол на службите е заседавала редовно

Срещу предложението на своята парламентарна група се изказа бившият вътрешен министър Бойко Рашков относно предложенията за промени в правилника за работа на парламента. Той нарече лъжи мотивите на вносителите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, че комисията за контрол над службите не провежда своите заседания.

„Струва ми се, че вносителите трябва да преработят мотивите. Аз се чувствам засегнат от тези мотиви и няма да мога да изтърпя някой да мотивира предложение за промяна в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание с едни откровени лъжи. По тази причина, тъй като аз виждам откровени лъжи в тези мотиви, те трябва да се преработят, защото някой си въобразява, че в парламента трябва да дава пример с използването на лъжи вместо с обективни мотиви, които могат да се изложат“, каза Рашков в комисията по правни въпроси.

В мотивите си вносителите посочват, че комисията не провежда редовно заседанията си, което обидило Рашков, както и че някои депутати бойкотират заседанията. Затова бившият министър изискал справка, от която става ясно, че заседанията се провеждат редовно.

„Мотивите нямат нищо общо с действителността, целят една политическа, анти „Възраждане“ лустрация, при която офицер от резерва на Българската армия да бъде отстранен чрез силовата воля на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС от председателското място“, защити своите Петър Петров от „Възраждане“.