Борислав Сандов: Напуснахме ПП-ДБ, защото не бяхме включвани в начина на вземане на решения

0
96
Борислав Сандов Снимка: фейсбук

Не мина нито един наш законопроект, оплака се той

Зелено движение“ не е било включвано в начина на взимане на решения, когато е било част от коалицията ПП-ДБ, политиките им не са получавали подкрепа и не е минал нито един техен законопроект, заяви в предаването „Офанзива“ по Нова нюз Борислав Сандов.

Той заяви, че Кирил Петков ги е информирал, че в кабинета Денков имало само един представител на ГЕРБ – Мария Габриел, но това не било така.

Когато се създаде по-широката коалиция ПП-ДБ, „Демократична България“ почти изчезна, защото престанаха да съществуват председателските структури. Не е имало последна капка или скандал, не сме чупили маси“, подчерта Сандов.

Много време търпяхме и мълчахме, че не бяхме включвани в начина на вземане на решения в ПП-ДБ, затова напуснахме“.

По думите му реформите, за които те са настоявали не са се случили, политиките им са останали в забвение.

Взехме решение да се отделим, за да може да дадем шанс достатъчно рано преди изборите ПП-ДБ да планира кампанията си. Нашите политики останаха в забвение, никой законопроект не получи подкрепа да стигне до зала. Пример е опитът ни да защитим плажовете по Черноморието“, заяви бившият екоминистър.

Време е за собствена парламентарна група на „Зелено движение“. Листите ни са отворени за доблестни граждани. Политически субекти, близки до нас, може да се дерегистрират, за да се обединят с нас“, коментира Сандов.