ПП/ДБ готови на преговори за правителство с „проруските тероряги“

0
271
Снимка: архив

Патриотизмът може да е обща тема, заявява Кирил Петков. Водени са неофициални разговори с ПП/ДБ, казва Цончо Ганев

Преговори между ПП-ДБ и „Възраждане“ за съставяне на парламентарно мнозинство са възможни, но при изпълнение на определени условия от страна на председателя на националистическата партия Костадин Костадинов. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод предложението на Костадин Костадинов да се състави мнозинство от партии срещу ГЕРБ и ДПС в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“.

„Костадинов наричаше нашите избиратели “жълтопаветни тъпаци“ и “розови фашисти“. Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи“, каза още Кирил Петков.

„Българските граждани се научиха, че всички политици могат да кажат каквото си поискат, но трябва да гледат какво правят. Ние смятаме следващата седмица да направим антикорупционна законодателна програма. Ако той вярва и иска да докаже на нашата общност, че иска да промени България в темата корупция, нека да подкрепи този тип закони“, добави още той.

„В този състав на този парламент не може “да настъпиш мотиката два пъти“, както казва Асен. Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите.

Ще отида на разговор с “Възраждане“, ако говорим за закона в съдебната власт“, уточни Петков дни след като ПП/ДБ категорично отрекоха възможността за сътрудничество с „Възраждане“.

ПП-ДБ не води и не са водили преговори с „Възраждане“, се казва в позиция, публикувана от коалицията. ПП/ДБ повтарят отново, че са проевропейска и антикорупционна коалиция. От коалицията уточняват, че с „Възраждане“ имат „диаметрално противоположни виждания“ за развитието на България.

„Копейката твърди, че преговаря с ПП/ДБ. За правителство! Допускал съм, че е глупав. Но може да е просто луд. Никой от нас не е преговарял с руски тероряги. Или с луди хора. Категорично!“, написа във фейсбук депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

„Водени са неофициални разговори с ПП-ДБ, има директен отказ за разговор с БСП, да е в коалиция срещу ГЕРБ и ДПС. Тези разговори започнаха, след като стана ясно, че реално Бойко Борисов не иска да има правителство, защото няма зад кой да се скрие. Подаваме ръка на другите парламентарни партии“, заяви Цончо Ганев от „Възраждане“ днес в „Денят започва с Аделина Радева“ по БНТ.