Борисов към Радев: Чие е това правителство? (Видео)

0
856
Снимка: фейсбук

Нали бяха страхотни бизнесмени, но имат в сметките си 80 000 лева, пита лидерът на ГЕРБ

Днес е 19-ти феруари, ден в който почитаме Апостола на свободата, който ни завеща да бъдем равни с всички европейски народи. Толкова години се борихме за това равенство, което беше оценявано от всичи наши партньори, днес България е друг. Днес Кирил Петков министър-председател на България, надявам се за кратко, се среща с държавни глави, за които не само Гугъл показва, че са диктатори, а оглавяват държави в които има геноцид. Кирил Петков ни съветва такива държави да са пример за нас. Забрави ли Кирил Петков, че ние сме в Европа, много преди него?“, заяви Десислава Атанасова пред актива на ГЕРБ в Разград.

На среща с членовете на партията е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред него хората споделиха, че от година не се извършват никакви инфраструктурни проекти и всичко е спряло.

Атанасова отчете, че страната ни все още няма бюджет, а предлжения е такъв на инфлацията, който не гарантира никакви помощи на пенсионери, бизнес и гражданите. Тя припомни и как се пукат медийните балони на Бойко Рашков, като даде за пример подслушването, което се оказа фалшива новина.

Васил Левски остава жив и до днес със заветите си, особено важно е за тези региони в които живеят заедно мюсюлмани и християни, ние да спазваме неговите завети“, заяви Борисов.

Хемус“ няма да стане никога и ще пътувате с часове. И „Струма“ няма да стане, надявам се да достроят вече започнатото. Програмата пък ще се прекръсти на „региони в застой“, заяви още Борисов. Той допълни, че всеки ден се бълват нови и нови неща, като подслушванията, които се оказаха фалшива новина вече не е актуална.

Лидерът на ГЕРБ коментира и бюджета за 2022 година, като отчете, че през годините винаги са се старали да бъдат консервативни, освен последната година в условия на криза, когато почти ежедневно са се взимали мерки в помощ на гражданите.

В момента нафтата отива на 3 лева, ние ги държахме на най-ниската ставка на акциза и предложихме да направим 9% ДДС върху горивата, както и върху основните хранителни продукти. Следобед Радев призова правителството спешно да разгледа ставката на ДДС и да помогне на хлебопроизводителите. Хубаво, но чие е това правителство. Той започва да говори срещу тях, както говореше срещу нас. Но това е неговото правителство, които той хвалеше, че са страхотни бизнесмени, но някои в сметките си имат 80 хиляди лева, иначе са страхотни. Василев обаче попари исканията и каза, че няма да се намали“, цитира част от изказванията вчера Борисов.

Борисов припомни, че още преди години ЕС заяви, че България е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген и евролидерите са го заявявали, като това е заслуга на много правителства. „Кой сме излъгали и какво трябва да се започва?“, възмути се Борисов.

Това да те похвали диктатор избил журналисти и граждани, филм има за това! Как 1000 души спасиха от един хотел, за да не бъдат избити. Това е похвата който ползват и у нас, само че с похвата – чегъртане. Представям си как диктатора стои вечер и гледа българска телевизия без превод. В същото време протести в Брюксел срещу него. Интересно ми е освен нашия дали друг се е видял с него“, коментира Борисов по повод хвалбите на Кирил Петков от вчера, че започваме да борим корупцията по примера на Руанда.

Не мога да смогна да анализирам. Една година вече ГЕРБ не е на власт и те анализират, като засекретиха енергийната комисия. Аз твърдя, че го направиха, защото свои хора направиха за 3 секунди милионери. Аз не мога да разбера как медиите не настояха да е открита. Кое му е секретното, че едни фирми са продали газ. Защото стана ясно, че назначени зам.-министри и шефове продадоха на бившите си фирми. Темата по заповед изчезна. Защото ще се разобличат още с първите си ходове, дори ден не изчакаха, за да може да се разпратят с тези, които ни свалиха“, коментира Борисов за сделките в „Булгаргаз“.