Борисов: Категорично осъждам посегателството срещу сградата на Европейската комисия

0
261
Бойко Борисов

Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, написа лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остра позиция в социалните мрежи срещу заливането с боя от фенове на „Възраждане“ на сградата на представителството на Европейската комисия в София. Ето какво написа Борисов:

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България. Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали. В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество.