Борисов: По страната не им прави чест на ПП, имат си нови ортаци, Терзиев е неблагодарен

0
156
Борисов

Изборът беше миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат демократ, сега избираме каквото има, обяви лидерът на ГЕРБ

Той изборът мина миналата седмица, а сега просто бях дал дума и съм изпълнил думата си, която съм дал. Изборът беше миналата неделя, когато хората имаха възможност да изберат демократ, сега избираме каквото има. Но глас народен – глас Божи“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в Банкя в 17 часа.

Помолен да коментира думите на Васил Терзиев, че се е „човек, който често се шегува“, Борисов му отговори, че е „неблагодарен човек“. Изрази съжаление, че го е подкрепил, но го е направил, защото са в коалиция.

Такива оферти в Банкя има… Ние се познаваме и не им прави чест на тези с морала. По-страната такава безпринципна работа на коалициите, в които влизат „пепетата“, просто не им прави чест, виждам, че си имат нови ортаци. Просто да си видят с кого играят, да не кажат после, че Радев е лош. Изрично ги предупреждавам, като знам какво правят в момента. Ще имаме възможност след изборите да проверим по градовете кой къде кого и пак е подкрепял и ще ви кажа в страната как функционира тази сглобка“, подчерта бившият премиер.

Той обърна внимание, че най-много дефектиращи машини има в София и Варна.

Защото това е една от схемите – като се счупи машината, ако има дубликат някъде, да превъртя през тях квитанциите. Ако има машини и се чупят и някой разполага и с двата кода, могат да се подменят гласове. Това се случва главно в София и Варна“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Лоша организация на изборите“ – така определи той действията на изпълнителната власт около изборите. И не видя причина за смяна на шефа на ДАНС, както иска премиерът Николай Денков.

Заради кое? Заради това, че нямаше незабавна смяна на заместник-министъра? Който върви с телефона и снима. Затова аз сега проявявам съмнение – защото, когато извиках айтитата, които работят с нас, те казаха: „Ако се чупят машини, и има дублиране, и някой притежава двата кода, може да манипулира изборите“.

Лидерът на ГЕРБ призова, че е изключително важно в София да се гласува за районните кметове.

Много ми е интересно – тези, които коментират избирателната активност, каква очакват да бъде. Като преди 3 години вдигнаха юмруците и направиха партиите да се ненавиждат, да се мразят и да нямат опцията да се подкрепят в такъв момент“, коментира лидерът на ГЕРБ.