Борисов: Превратът, започнал от „Росенец“, беше координиран от „Да, България“ и ДПС

0
243
Брифингът на ГЕРБ

Ще чакаме физически да се разправят с ГЕРБ, бе категоричен той

ГЕРБ даде извънреден брифинг в централа на партията. На него се появи премиерът в оставка Бойко Борисов, който в същото време е и в отпуск. На брифинга присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

„Ще започнем с плана за възстановяване, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а е правен от нас 200 човека.

Няма лошо за тези, които ме викат в парламента, но как си представят да им представим този план“, това заяви премиерът в оставка.

„Аз съм отговорен човек и не случайно сме работили много по този план.

Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат – той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Не знам голямото самочувствие на нашите колеги от къде идва. Аз когато прохождах срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев“, призна Борисов.

„Трябва да оборим някои лъжи и интерпретации и да помолим колегите… „Росенец“ вече няма да бъде закачан – бъдете сигурни. Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да има по-спокоен парламент“, заяви Борисов, визирайки оправданието, което Слави Трифонов даде преди дни.

„Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин дори и физически се разправят с ГЕРБ“, категоричен е Борисов.

„Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители… Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа.

Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този Щаб…д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета“, каза премиерът в оставка.

„Чак когато има ново правителство се приема оставката на новото правителство, защото сега министрите, които вече са уволнени от правителството, ще се явят в сряда с желание да станат депутати.

Ние сега и да искаме да пратим плана за възстановяване не можем, защото може да бъде обжалвано в Конституционния съд“, поясни Борисов.

„Летният преврат, започващ от „Росенец“ и Христо Иванов, е добре координиран между „Да, България“ и ДПС. За всички стана ясно, че ГЕРБ не е имала, няма и няма да има договорки с ДПС. Сега ще питате ли има ли тайна договорка между ДСП и ДБ?“, отсече премиерът в оставка.

„Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Ето, направиха комисия, ще проверяват, ще видим какво ще кажат. Сега вместо мнозинството да се хване и да си направи нов Щаб или да възобнови работата на този. Но те искат да направят провокация, а и мен да ме вкарат в словоблудството – е, няма да стане, няма да си изпусна нервите“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Благодарение на мен – колкото и да е нескромно, вие не разбрахте, че има миграционна криза. По този начин се справихме и с финансовата криза. Сега като гледам резултатите от вчера имаме 1780 нови случаи на коронавирус – може би най-ниско новозаразени за региона. Това показва, че имаме много умело управление на пандемията и българите не разбраха, че има такава – при всеки случаи отпускахме мерките“, заяви Борисов.