Борисов се закани за отпор по бюджета: Трябва да обясним дали има смисъл от сглобката

0
61
Борисов с кметове от ГЕРБ в Търново.

Асен Василев ще ни прецака, прогнозира Делян Добрев

Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. Тази закана отправи към партньорите си в (не)коалицията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е във Велико Търново за среща на актива и се очаква днес партията да реши дали и как ще продължи колаборацията си с ПП-ДБ за съществуването на кабинета „Денков-Габриел“.

„Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно, заяви Бойко Борисов в коментар на държавния бюджет, анонсиран от финансовият министър Асен Василев снощи.

„Три години не се правеше нищо. Сега трябва да обясним на хората дали има смисъл да продължава „сглобката“, отбеляза Борисов.

Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а към момента има 2 милиарда неизпълнени. А за следващата година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, за да може тия седем милиарда да си ги харчи“, заяви депутатът Делян Добрев, който е един от най-яростните противници на кабинета.