Борисов в Букурещ: Най-вероятно ще има предсрочни избори

0
186
Бойко Борисов Снимка и видео: фейсбук

Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, ние няма да участваме, обяви лидерът на ГЕРБ

Най-вероятно ще има предсрочни избори, каза пред журналисти в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в конгрес на Европейската народна партия, съобщава БТА.

„Денков дойде, хвърли си оставката и си заминаха с кабинета, за да не участват в дебатите“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за оставката на кабинета, която беше гласувана днес в Народното събрание. Питам моите коалиционни партньори така ли се основава правителство, така ли се отговаря на критиката, каза Борисов пред журналисти.

С кое лице ние сутринта да застанем и да кажем, че трябва да продължи това правителство? За това ли го направиха, докато знаят, че ни няма. С кой закон, коя Конституция, освен нашата джентълменска дума за 6-ти евентуално“, заяви Борисов и допълни, че това е можело да се направи и след това, а не когато знаят, че ги няма и попита какво е това надменно отношение.

„Като чух днес, че Асен Василев си е сменил и зам.-шефа на Митницата и казват, че ще има козметични промени само ще ви кажа, ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система ние няма да участваме. Но започваме с това, което управлява държавата, за да има нещо, което го регулира и следи. Без кардинални промени, включително и на Асен Василев щом си мисли, че така е мине, че някой друг ги сменя, а той не знае, аз повече няма да го подкрепям. С това си поведение те днес ни пратиха в ръцете на президента Радев“, категоричен бе Борисов от Букурещ.

Лидерът на ГЕРБ припомни отново, че сега от Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите и допълни, че ако той не е джентълмен можеше и утре да назначи консултациите, защото това е негово право. „Тези хора в момента играят една игра, да излезе че ГЕРБ е виновен, че отиваме на избори. Те добре видяха социологията, че ако са разделени двата избора, те само на европейските избори ще катастрофират. Затова тикат да са 2 в 1. Аз не искам да излизам виновен и затова съм изпратил с техните дами, дамски екип. Ако намерят кардинално решение на кабинета ще отида да се подпиша. Но като почнат да се събират лидерите им на тумби, един, втори, трети, четвърти, пети, шести, накрая дойдат и дамите им, аз не искам да участвам в такъв панаир. Затова съм излъчил експерти“, заяви Борисов и допълни, че от ПП-ДБ още днес са предупределили как ще се развият нещата.