Борисов в Разград: Дайте ни мощност да продължим

0
46
Борисов в Разград

Само етническата толерантност ни спасява от това, което се случва в други държави, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Разград, за да подкрепи кандидата за кмет на града Галина Георгиева. Това стана на фона на вота на недоверие срещу правителството на акад. Николай Денков, който се гледаше по-рано през деня. Правителството оцеля, но Борисов и депутати от партията му липсваха от залата. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова отхвърли подозренията, че това е демонстрация и обясни, че те са ангажирани с предизборната кампания.

„За да няма спекулации с отсъствието ми от пленарна зала днес – уточнявам, че имам предварително обявена предизборна среща в град Разград. ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласува в подкрепа на правителството. Още веднъж припомням, че математиката на опозицията не излиза. Моят коментар по вота ще направя пред медиите в Разград“, уточни от фейсбук страницата си лидерът на ГЕРБ.

„Много е страшно. Война в Украйна, всеки ден загиват стотици хора. Сега в Израел и Палестина. Когато цивилното население понася такива извращения и жестокости, светът трябва да е много по-единен и добър“, коментира Борисов ситуацията с военните конфликти от последните месеци.

„В разградска област сме пример за етническа толерантност. така сме в Шумен, Търговище, Силистра и на много места. Само тази толерантност спасява България от тези гадости, които се случват в други държави.“, заяви лидерът на ГЕРБ. И се похвали, че най-добрите му приятели са мюсюлмани. „С удоволствие идвам тоя в тоя край. Неслучайно сме правили много тук и в Делиормана“, каза Борисов.

За над 20 млн. ви санирахме блоковете, посочи той пред събралите се разградчани. Пошегува се, че са имали и най-добрите контрольори – бабите пред блоковете. Борисов натърти, че ГЕРБ е правел най-добрата социална политика. „До сега да бяхме санирали 6000 блока, а сега няма. И няма и да има. Погледнах на БНБ колко е фискалния резерв – 8 и нещо. Парите ги няма. Събираемостта е малко. Надявам се да положат големи усилия“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи и нещата, за които правителството на партията му е влагало пари – стадион, трибуни, паркове, булеварди,. „И църквата и джамията ви направихме, прекрасни отношения с Турция“, обобщи той. Борисов припомни пред препълнената зала за пътищата от Разград, които са оправени благодарение на ГЕРБ – до Шумен, Търгощие, Испреих, Дулово, Кубрат. „Над 160 млн. в региона вложихме. Гледам, че са асфалтирали, ама не са маркирани пътищата, 3 г. са минали“, направи той паралел с ремонта на пътища при неговото управление и сега.

Борисов предупреди, че без победа на ГЕРБ нищо повече няма да се развие. „Нито един ангажимент, ако госпожата не е кмет, няма да стане“, каза той по адрес на кандидатката за кмет Георгиева. „Знам какво е състоянието, как мислят и какво трябва да се плаща догодина – F16, страйкъри, новата ядрена мощност… Да видим, може всичко да е наред в бюджета, да не говорим предварително“, изрази той опасенията си за финансите на страната.

„Жените са по-добрата част от населението“, категоричен е Борисов. И обясни на смръщените мъже в залата, че жените са работливи и организирани – трябва да стане, да сготви, да опрпави децата, през това време да си направи косата, маникюра, да прибере децата от училище и да зарадва смръщения си мъж като се прибере. „Толкова работливи жени имаме в партията, надявам се да си поредната“, обърна се към Георгиева той. Деси Атанасова движи целия парламент – неуморна от 7 до един, там, похвали той шефката на парламентарната група, която няколко пъти е водач на листата на ГЕРБ точно от Разград.

Похвала за работливостта си получи и шефът на пресцентъра, който е от Исперих.

„Важен е крайният резултат как ще стои ГЕРБ в парламента. В единя случай ще сме неутрални, каквото и да се случва. В другия ще сме много активни – това което сме обещали да ви се случи. Мога да изброя 5-6 села, в които съм обещал за пътищата“, добави Борисов. Той дори се пошегува, че в районите, в които са реализирани много проекти и са изпълнили обещанията си, после хората не гласували за ГЕРБ – нямало вече какво да обещават на избирателите. „Виждам в големите градове, където направихме всичко, ГЕРБ среща най-голям проблем – всичко е направено.

„Стягайте се, важно е. След това ще се сърдим на нас. 5-6 пъти се срещаме и нищо от това което говорим не може да се случи, нямаме мощност. Дайте ни я тая мощност да продължим“, надъхва своите лидерът на ГЕРБ.