Борисов в Сливница: Васил Терзиев е аналог на внуците на ГРУ

0
146
Борисов в Сливница

Какво ги привлича толкова този руски петрол? Защо аршинът за газа е един, а за петролът – друг?“, попита той „Продължаваме промяната“

„За срещата сутринта Пеевски ни се обади, че ще има среща. На мен Кирил Петков не ми се обади, че ще има среща. Те обичат да говорят, че ние с ДПС сме като тях с ДБ. Не, просто те са системна партия и като имат ангажимент, го изпълняват“.

Това разказа за срещата в парламента тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Сливница. На нея бе обсъдено прекратяването на дерогацията на „Лукойл“.

„Какво ги привлича толкова този руски петрол? Защо аршинът за газа е един, а за петролът – друг?“, попита Борисов за (не)коалиционните си партньори от „Продължаваме промяната“. Той разказа, че финансовият министър не е дошъл на срещата, тъй като бил във Варна, а той самият е пътувал от Добрич, за да дойде. Премиерът акад. Николай Денков пък имал друг ангажимент, обявен дни по-рано. Останали само Кирил Петков и Атанас Атанасов.

„В петък на извънредното заседание ще се озовем без ясна програма“, предупреди Борисов.

„Това остана последното що-годе стабилно, без сглобка, управление в държавата. Разбирам, че днес Терзиев внасял сигнали срещу ремонти в София сигнали в Европейската прокуратура, докато лидерите му преговарят с нас как да се удължи живота на правителството“, каза още Борисов и нарече Васил Терзиев „аналог на внуците на ГРУ“.

По-рано днес кандидатът за кмет на София от ПП, ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев внесе сигнал по проверки на АДФИ. Борисов обаче се усъмни, че в това се показва подхода на ПП-ДБ към ГЕРБ, тъй като АДФИ е подопечна на финансовото министерство, начело на което е Асен Василев.

Събитието откри депутатът и областен координатор на ГЕРБ за София област Младен Маринов с думите: „Това е нашата армия – армията на ГЕРБ. Няма сила, която да победи хората, които са тук в наша подкрепа“. Той подчерта важността не само на кметовете, но и на общинските съвети, където ГЕРБ се стреми към мнозинство, за да може да приема решения за бъдещето на общините.

Той представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в областта: Георги Димов за Божурище, Дамян Маринов за Ботевград, Радослав Асенов за Годеч, Владимир Джамбазов за Долна Баня, Андрей Иванов за Драгоман, Мариета Христова за Елин Пелин, Младен Недков за Етрополе, Младен Медаров за Златица, Калоян Илиев за Ихтиман, Бойка Дюлгерова за Копривщица, Йордан Ангелов за Костенец, Трайко Младенов за Костинброд, Симеон Симеонов за Пирдоп, Ангел Джоргов за Самоков, Христо Йовов за Своге, Васко Стоилков за Сливница, Алекси Кисяков за Челопеч. Всички те бяха бурно аплодирани от събралите се 1500 души публика.

„В момента нашият регион е строителна площадка – строят е два пътя, газопровод, магистрала, жп. Това ще преобрази нашия регион“, каза кметът на Сливница Васко Стоилков, който се бори за нов мандат. Той благодари лично на лидера на ГЕРБ за направеното в общината през годините. Стоилков похвали партията, че по време на управлението ѝ е обезпечила общините, така че да могат да работят въпреки честата смяна на властта през последните две години.

Разширение на ул. Неделище, разширяване и модернизиране на гарата, предгаров площад, нов паркинг, две кръгови, три парка, преобразяване на училище в музей и преобразуване на друга неизползваема сграда в детска градина, подпомагане на спорта и културата са част от плана на Стоилков, ако спечели нов мандат.

Мариета Христова похвали община Сливица и си пожела и Елин Пелин да изглежда така. Обясни обаче, че през последните осем години градът не може да се похвали с големи инфраструктурни проекти и водопровод. Тя призна, че черпи пример от Драгоман, Сливница, Костинброд и Божурище.

Инж. Ангел Джоргов, който бе зам.-кмет на Столичната община, обясни, че Самоков трябва да се погрижи за младите хора, за да остават да живеят там. „Достатъчно добре познавам процесите както в общината, така и държавата. Хората от ГЕРБ работят и приказват по-малко“, каза Джоргов.

В Сливница бе и депутатът Делян Добрев, който коментира наложената такса от 20 лева/мвтч за пренос на газ. „Третият кабинет на Борисов се построи тръба, който да тръгва от Турция, да влиза в Сърбия и да стига сърцето на Европа. Помните ли, че за тази тръба ни критикуваха, че заобикаля Украйна, че е скъпа? Защо го забравиха това?“, коментира Добрев и заяви, че останалите 1,5 млрд. лева, които трябва да се изплатят за строежа, ще се изплатят през следващите 6 месеца.

210 млрд. лева на година ще спечели България от „Балкански поток“ през следващите 70 г., изчисли Добрев. И се пошегува, че това ако стане, тръбата трябва да се кръсти Бойко Борисов.