Борисов: Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор за машините (ВИДЕО)

0
276
Борисов в Симеоновград.

Аз не мога да разбера коя частна фирма се ползва с полицейски конвой, освен ако няма някаква далавера, обяви той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира акциите на Бойко Рашков в Симеоновград. Той се видя с кметицата Милена Рангелова. Тя обясни, че на мъжа ѝ са сложили белезници, докато спи, а в дома им са открили 120 лв.

Страшно е, че досега такива репресии не е имало. Това е тормоз над хората и никога не се е стигало до там. Това е полицейщина и репресия, която е невиждана“.

Рангелова призна, че е гласувала за Радев, но след акцията на Рашков вече са загубили гласа ѝ. Тя призна още, че 3 мандата е градоначалник, но не е член на ГЕРБ.

Борисов отново засегна темата с коронавируса като разкритикува служебните министри Кацаров и Денков.

Тотален хаос в образованите, на първо място сме в света по смъртност. Те са толкова нагли, че Кацаров казва, че е най-доброто управление на кризата. Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор за машините. Хванахме ги като чужд мъж в спалнята. После ти обясняват, че той е гол, защото е беден, ама е за резервни части, ако ти потрябват,“, обясни той след вчерашните разкрития за внесени 228 нелегални устройства за гласуване.

Съгласно закона има 20 хиляди машини, които са сертифицирани, които стоят в специален склад, това е като стерилно помещение, и изведнъж с полицейски конвой идват 228 нови машини абсолютно еднакви. Аз не мога да разбера коя частна фирма се ползва с полицейски конвой, освен ако няма някаква далавера. На въпроса, който задаваме те не дават отговор. Какво правят там тези фалшиви машини, като няма да правите нищо с тях? На въпроса, който ние задаваме, те дават едва ли не някакви глупави отговори – да се тествали някъде в чужбина. Единствен гарант е Рашков – да имам доверие на него ли, защо са там, защо ги пази държавата, защо ЦИК се подиграват с нас?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов се ядоса, че от ЦИК са дали на партията машините, които са до 22-ри номер. „Как да обуча тези хора, като нашия номер го няма. Номерът на Радев ли да покажа?! Не ме интересуват другите партии, другите партии мълчат, защото гласовете, които взимат с тези 228 машини, ще им дадат на тях, за да влезе и Манолова. Кажете ми коя е вашата телевизионна камера, искате ли да взема половината, а вие после обяснете на оператора си как да работи с нея“, обърна се той към журналистите.