Борисов: Задава се финансов апокалипсис, на който пазарите ще ни ударят як шамар!

0
124
Борисов в Бургас

Като се върнем, ще пуснем Северния обход на Бургас, обеща лидерът на ГЕРБ

„Задава се финансов апокалипсис, на който пазарите ще ни ударят як шамар. Бързо трябва да се режат разходи, да се постъпи държавнически, защото процедурата за свръхдефицит ще се задейства“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

„Дойдоха с обещанието за 4 магистрали, по магистрала на година, а спряха „Хемус”, спряха „Струма”, спряха обхода за Поморие, спряха околовръстното на Пловдив. Две години – нищо. Парите за капиталовите ремонти в бюджета ги харчат за други неща. Причината е безхаберието“, каза още Борисов.

По енергийната тема, той отново подчерта, че трябва да има 100% диверсификация от „Газпром”. „Има много начини за това и ги моля да не се връщат към „Газпром”, каза Борисов. Той обвини служебния премиер Гълъб Донев, че се опитва да убеди хората, че „Газпром” е изключителен важен и няма друго решение.

Кирил Петков и Асен Василев „си късат ризите” да защитят „Лукойл”, заяви още Борисов. „Това била единствената точка, откъдето ще влезе петрол. В момента корабите са на „Литаско”. Както „Литаско” вкарва петрол, така може и БЕХ. Да работи на ишлеме и да получаваме с 1,2 лева по-евтини бензин и нафта. Ако те не го направят, веднага променяме закона, слагаме 1 лев мито на литър и всяка бензиностанция ще връща по 1 лев на всеки за всеки литър”, каза Борисов.

„Третото решение ще си го запазим, когато дойдем да управляваме”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Когато фактите говорят, всички мълчат. Ние щяхме да сме направили Северния обход на Бургас точно преди 8 месеца, щеше да работи АМ „Струма”. Очаквахме да видим как се строи правилно, а 2 години не се строи нищо. Най-хубавата спортна зала на Бургас, прекрасно съоръжение, по същия начин година и половина стои. Световни първенства можеха да се провеждат тук, а тя стои” коментира Борисов. Лидерът на ПП ГЕРБ бе съпровождан от кмета на Бургас Димитър Николов, водачът на листата за предстоящите парламентарни избори Жечо Станков, кандидат- депутати, областният лидер на партията и кмет на Поморие Иван Алексиев и др.

„Туристическият сезон свърши, хората могат да видят как оставиха Северния обход, съвсем малко усилия се искаха да го боядисат, да сложат мантинелите и да работи. В момента има километрични опашки, хабене на нерви, безхаберие. Днес като разбраха, че идваме, се раздвижиха с едно багерче и 3-4 работници”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Строителството на Северния обход на Бургас започна в началото на 2021 г. Трасето е с дължина от 5 км и трябва да изведе извън центъра на града транзитния трафик, идващ от Варна по път І-9 Сарафово – Бургас и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „Тракия“. По този начин ще се повиши безопасността на движението за пътуващите от Западна и Северна България като се избегне влизането в Бургас.

„Истински очаквах да ни покажат как се строи, защото дойдоха с обещанието за 4 магистрали, забравих колко тунела бяха – 3 или 4. Най-се запомняше – по магистрала на година, а спряха „Хемус”, „Струма”, обхода на Поморие, спряха околовръстното на к-с „Меден рудник”. С една дума две години- нищо. За капиталовите ремонти парите стоят в бюджета, защото ги харчат за други неща. Като дойдох по магистрала „Тракия” хората карат само в лявата лента, понеже не я поддържат през зимата няма една здрава мантинела”, каза Борисов.

На въпрос кога ще бъде завършен Северният обход, Борисов каза: „Ще стане готов, като се върнем”.