Червеният кадър Кирилов напуснал зам.-министерското кресло, защото не го уредили за шеф на „Информационно обслужване“

0
187
Благовест Кирилов Кадър: БНТ

Бившият депутат-защитник на машинното гласуване го заряза точно преди изборите

Бившият депутат от БСП в три парламента Благовест Кирилов, основен поборник на машинното гласуване, напуснал поста зам.-министър на електронното управление, защото не го уредили да стане шеф на държавната фирма „Информационно обслужване“, научи Breaking.bg от свои източници.

Кирилов е кадър на Румен Петков и АБВ, които бяха колиционни партньори на Корнелия Нинова. От тази квота той бе депутат в в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Но се скарал с лидера на БСП. Затова е уреден за заместник-министър, като става такъв в предишното служебно правителство на Гълъб Донев. Назначен е на 3 август 2022 година. Неговите покровители му обещали да стане шеф на „Информационно обслужване“ или поне да бъде „избран“ в борда на директорите. След като това не станало Кирилов напуска, защото не е доволен и пише, че има проблеми в избора на новото ръководство на държавната фирма.

Оттеглянето му предизвика истерия в БСП и Нинова сезира главният прокурор за опасност от манипулация на изборите. От Министерство на електронното управление категорично отрекоха да има нарушения в конкурса за избор на ново ръководство на „Информационно обслужване“.