Делян Пеевски: Пълна и безусловна подкрепа за „Пирогов“

0
113
Делян Пеевски

Смятам, че всички ние сме длъжни да изразим ясно и високо непримиримостта си към това самозабравили се чиновници, като Мустафа Емин, да си позволяват да унижават и обругават български лекари и медицински сестри, обяви депутатът от ДПС

Проследявайки събитията от последните дни, свързани с “Пирогов”, изразявам пълната си и безусловна подкрепа към ръководителя на болницата д-р Валентин Димитров и целия екип на “Пирогов” срещу недопустимата арогантност и агресия, на които са подложени. Смятам, че всички ние сме длъжни да изразим ясно и високо непримиримостта си към това самозабравили се чиновници, като Мустафа Емин, политици и каквито и да са се самонарекли, да си позволяват да унижават и обругават български лекари и медицински сестри, изисквайки “специално” привилегировано отношение, използвайки позициите си за оказване на натиск и принуда. Това заяви Делян Пеевски от ДПС.

„Още по-малко е допустимо това, че вместо да понесе отговорност за допуснатата грешка и нарушение, се прави опит целият този срамен за извършителя случай да се пренесе на политическото поле. Нашите лекари и медицински работници изнесоха на плещите си кошмара на Ковид пандемията. “Пирогов” и екипите му винаги са на първа линия при най-страшните бедствия, катастрофи и трагедии. Те заслужават единствено нашия респект и уважение!“, каза още Пеевски.