Денков не успя да гласува от раз, машината му блокира

0
61
Денков се бори с машината.

Той обвини ЦИК

От втория път успя да гласува с машина премиерът Николай Денков. Той упражни правото си на глас на втория тур в столичното 6-о помощно училище преди минути. Първият път обаче машината се развали точно преди премиерът да гласува и не издаде разписка.

„Проблемите, които виждаме, са резултат от недобрата координацията между институциите и особено тук отговорността е на ЦИК. Видяхте вчера каква информация излезе. Аз не искам повече да коментирам днес. Очевидно като свършат изборите трябва ясно да се постави въпросът как връщаме доверието в изборния процес“, коментира премиерът пред журналисти след като гласува.

Гласувах за европейска и модерна столица, каза Денков.

Хора, излезте и гласувайте за този, които искате да управлява града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой ще управлява. Важно е хората да излязат да гласуват, независимо дали е с машина или хартия, подчерта той.

Запитан трябва ли да се отвори Изборният кодекс за поправки, премиерът отвърна: Очевидно имаме проблем вече с доверието. То системно беше нарушавано през последните години и трябва да върнем обратно въпроса как повишаваме доверието в изборния процес.