Денков – външен министър? В програмата за управление на „некоалицията“ той е записан като министър на образованието след ротацията

0
219
В нея Денков е записан като образователен министър и вицепремиер.

Опитите на хора от ПП-ДБ да го пробутат изглеждат нелепи

След ротацията сегашният премиер Николай Денков да стане вицепремиер и министър на външните работи. Тази теза лансира преди седмица депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Тя бе подхваната и от медиите.

Според Ананиев това е логичното, а не акад. Денков да поеме освен вицепремиерския пост и този на просветен министър – каквито намерения сам обяви в началото на премиерския си мандат.

Твърденията на депутата прочул се със снимане на шкембето си при клетвата на народните представители и лапането на евтини кюфтета в депутатския стол обаче не отговарят на истината.

Програмата за управление на „некоалицията“
В нея Денков е записан като образователен министър и вицепремиер.

„Некоалицията“ подписа Програма за управление на Република България-юни 2023-декември 2024 година. В нея на страница 4 пише следното:

В първия период управлението е поверено на акад. Николай Денков, номиниран за министър-председател от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“. През вторите девет месеца отговорността за правителството ще поеме г-жа Мария Габриел – номинация на ГЕРБ-СДС, която към момента е вицепремиер и министър на външните работи. След размяната акад. Николай Денков ще бъде заместник министър-председател и министър на образованието и науката.

Тази Програма за управление все още е в сила и напъните на ПП-ДБ и техни креатури да пробутат Денков за външен министър изглеждат нелепи.