Димитър Ганев: Борисов влезе кампания за местния вот. ГЕРБ си дават сметка, че асоцииране с правителството носи имиджова щета

0
223
Димитър Ганев

Споед политолога няма сделка за връщането на Божков, защото „изглежда странно да смениш луксозния хотел в Дубай с български арест“

Политическият сезон ще бъде доминиран от местния вот. Те дават перспектива за 4 години напред на тези партии, които успеят да завладеят достатъчно позиции“, заяви пред бТВ политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

Бойко Борисов от вчера влезе вече в кампания за местния вот. Ролята му, както и тази на ГЕРБ като цяло е на дистанция от изпълнителната власт – леко опозиционна роля, давайки си сметка, че това правителство започна и вероятно ще продължава да ерозира като обществена подкрепа и всяко асоцииране с правителството може да донася малко или много имиджова щета“, каза Димитър Ганев.

Той е на мнение, че местният вот ще бъде решаващ за бъдещето на този кабинет „Не казвам, че отиваме към парламентарен вот. Казвам, че животът на мнозинството е застрашен. Резултатът от местния вот могат да дадат нова конфигурация“, поясни политологът.

Той беше категоричен, че връщането на Васил Божков няма да

промени нещо във вътрешно-политически план

Димитър Ганев изрази съмнение да няма сделка за връщането на бизнесмена у нас, защото „изглежда странно да смениш луксозния хотел в Дубай с български арест“.