Георг Георгиев: Антисемитизмът и езикът на омразата нямат място в България

0
27
Георг Георгиев Снимка: Nova News

Скорошни промени в българското законодателство и по-точно – в НК, вече позволяват прилагането на строги наказания срещу престъпленията от омраза

Като дръзко, но и симптоматично деяние разглеждам разлепените по Софийската синагога „некролози” на диктатора Адолф Хитлер.

Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите Георг Георгиев. Днес стана ясно, че прокуратурата вече разследва кой залепи некролози на Хитлер по фасадата на Синагогата в София.

Без навременна реакция от страна на властите, извършителите на подобен род посегателства остават с усещане за безнаказаност, водещо до бъдещи ескалации, и то в направление, което в нашата страна не може и не трябва да бъде допускано – антисемитизъм и език на омразата. Скорошни промени в българското законодателство и по-точно – в НК, вече позволяват прилагането на строги наказания срещу престъпленията от омраза, като каквото може да се разглежда горното.

Като председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, призовавам органите на реда да предприемат незабавно съответните адекватни действия по разкриване и наказване на виновните, написа Георг Георгиев в социалната мрежа Фейсбук.