Гласуват ли под строй в Самоковската махала за скандалния кмет на БСП или да (скандално видео)

0
651
Масираният ромски вот за сегашния кмет на Самоков.

Веднага, след публикацията с документи, че Разплащателната агенция си иска близо 200 хиляди лева от Владимир Георгиев, в редакцията на breaking.bg бе получен видео материал с разкрития за скъпите имоти на босовете, които решават изборите в Самоков

При всяка предизборна кампания се използва вота на жителите на 7-ми квартал срещу един или друг кмет. Виждам, че в социалните мрежи атаките срещу мен се базират върху безпочвени обвинения“, заяви миналата вечер дългогодишният кмет на Самоков Владимир Георгиев на страницата си във фейсбук. В неделя той се явява на балотаж, за да спечели четвърти пореден мандат.

По-рано днес breakinn.bg разкри, че съвсем наскоро Георгиев е бастисал почти 200 хиляди лева общински пари, влезли по договор на общината с Държавния фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА).

Владимир Георгиев

На 25 септември, в навечерието на кампанията, изпълнителният директор на Разплащателната агенция Георги Тахов подписва покана до Владимир Георгиев да изплати общо 181 399 лева и 56 стотинки по записи на заповед, подписани собственоръчно от него. Причината за решението на Тахов е, че Разплащателната агенция е установила сериозни нередности или иначе казано – далавери, по финансиран от нея проект и изпълняван от общината. Според източници от администрацията това е скандалът, който кметът Георгиев старателно крие по време на цялата предизборна кампания, и се надява да замаже, когато се върне в общината с купените гласове на близо 3 хиляди цигани от махалата в Самоков, по-известна като 7-ми квартал.

През миналата неделя именно там Владимир Георгиев с номер 1 в бюлетината получи най-концентрираната подкрепа от всички над 60 секции в Самоковската община. От 7479 гласа общо за кандидата на БСП 1284 гласа или почти 1/5 са само от 5 секции – от 32-ра до 36-та, които се помещават в двете сгради на обединеното училище „Неофит Рилски“ и на училище „Христо Максимов“.

Масираният ромски вот за сегашния кмет на Самоков.

В тях гласуват жителите на 7-ми квартал като активността им е много висока. На 29 октомври обаче излязоха да гласуват около половината от имащите право на глас в 7-ми квартал. На балотажа обаче нямало да бъде така, заканват се вече някои от тарторите на контролирания вот в Самоков. Те ще гонят проценти на гласуващите, близки до 100-те.

В редакцията на breaking.bg бе получено видео, което разкрива как гласуват жителите на 7-ми квартал, в какви луксозни къщи живеят тарторите на купения вот в Самоков и колко почва му трябва да Владимир Георгиев, за да бъдат уплътнени, уж, „безпочвените обвинения“ срещу него за контролирания вот в махалата. Вижте видеото: