Хекимян: София и кметът Терзиев са заложници на Борис Бонев

0
180
Хекимян и Георги Георгиев.

За разлика от колегите ние не решаваме кадрови въпроси на един сърдит общински съветник, ние не търсим работа на нито един от съветниците от нашата група, допълни той

София и кметът на столицата Васил Терзиев са заложници на Борис Бонев и на неговото желание да бъде председател на Столичния общински съвет (СОС), това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, след като днес се проведе четвърти неуспешен опит да бъде избран оглавяващ СОС.

„Продължаваме да сме в неведение какво точно се случва. Затова призоваваме кмета да вземе юздите, да направи, така че да проведе преговорите и да е ясно с кого точно ще се говори. Ние получихме покани за разговори с групата на ПП-ДБ и „Спаси София“ вчера в 18:00 ч., което не е нормално. Трябва да знаем какво е мнозинството и кой ще бъде подкрепен от това мнозинство“, допълни Хекимян.

По думите му, най-важното е да не се загубят пари за София и да не спре работата.

„За разлика от колегите ние не решаваме кадрови въпроси на един сърдит общински съветник, ние не търсим работа на нито един от съветниците от нашата група, така както правят колегите и обичат на инат Борис Бонев. Това е причината София да е в криза – политическа, която се превръща в управленска. Нови и нови проблеми изникват“, каза от своя страна общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев и допълни за пореден път, че те няма да подкрепят Борис Бонев.

„Нито една от другите групи не иска да подкрепи Борис Бонев и тук става въпрос за упорство и детинска история и кметът на София трябна да дойде и да се моли“, допълни Хекимян.