Ивайло Стамов: Необходимо е да установим стабилност и предвидимост

0
19
Ивайло Стамов

Включвам се, защото искам да работя с успешни и професионално доказали се хора като Стефан Радев

Ивайло Стамов има висше юридическо образование и работи като митнически агент. Кандидат е за общински съветник от листата на ГЕРБ в Сливен. На 29 октомври можете да гласувате за него с номер 7 в бюлетината и преференция 118.

-Г-н Стамов, вие сте кандидат за общински съветник за първи път. Каква е причината да вземете решение да се включите в надпреварата за местния вот?

-Като член и учредител на ГЕРБ следя отблизо развитието на политическата обстановка в нашата община. Смятам, че мога да бъда полезен като съветник в местния парламент и да дам своя принос за развитието на Сливен.

Включвам се, защото искам да работя с успешни и професионално доказали се хора като Стефан Радев, който е изключително ерудиран, високо образован и всеотдаен човек! Когато кметът на общината има ясни цели и притежава умения за вземане на отговорни решения, трябва да има и силно мнозинство в Общинския съвет, за да прокара добрите идеи за развитието на града.

Освен това има да се свършат още много инфраструктурни проекти и трябва да се работи по-усилено за привличането на инвеститори в Сливен.

-Като млад човек с образование и възможности защо избрахте да останете в родния Сливен?

-Тук съм роден и израснал, създал съм семейство. Тук развивам и бизнеса си. Обичам града си и не бих искал да го напускам. Какво би се случило, ако всички просто си тръгнем и не ни е грижа? Реших, че е време да направя нещо повече от това да дам смислено гласа си. Трябва повече активни сливналии да се ангажираме с развитието на общината, ако искаме видими резултати.

-Според вас кои са основните направления, по които трябва да се работи в следващия управленски мандат за развитието на Сливен?

-Направленията, по които трябва да се работи, са свързани преди всичко с потребностите на жителите на нашата община. След като вече нямаме просрочени задължения, пред нас се открива по-ясен хоризонт, с повече възможности. Трябва да се надгражда постигнатото в сферите на образованието, социалните дейности, подобряване на градската среда и транспорта. През последните години се направи много и аз съм оптимист за бъдещето на общината, ако администрацията отново се ръководи от Стефан Радев и неговия екип.

-Какво трябва да се направи, за да се подпомогне икономическото развитие на града?

-В предходния мандат бяха поставени основите за изграждане на индустриален парк, който е важна предпоставка за икономическо развитие. През изминалата седмица Общината подписа важни споразумения с търговско-промишлени палати и камари, като част от политиката за подобряване на инвестиционния климат в общината. Посоката е правилна и затова е необходимо да установим стабилност и предвидимост. Това са фундаментално важни условия за всеки инвеститор.

Важни са и останалите проекти в транспорта, образованието, в екологията. Всичко това е инвестиция в бъдещето и важна част от цялостното развитие на общината.

-Кои ще бъдат вашите основни приоритети в работата ви като общински съветник?

-Ще работя за подобряване на градската среда и икономическото развитие на региона. Като родител ще имам отношение и към въпросите на образованието и възпитанието на подрастващите.

-Управленската програма на Стефан Радев и екипа му е отворена за идеи и предложения. Като гражданин вие какво бихте добавил към нея?

-Изключително добро решение на Стефан Радев да включи гражданите да участват активно в създаването на програмата. Това вече го е правил и се приема много добре от хората. Дори забелязвам, че се копира от конкурентите му. Аз съм коментирал с господин Радев и екипа възможностите да се подобри състоянието на тротоарите. Като баща на малко дете понякога е трудно да разхождам детето си с детска количка.

-Защо жителите на Община Сливен трябва на 29 октомври да подкрепят Стефан Радев за трети мандат?

-Правото на глас е залегнало в Конституцията на Република България! Правото на свободен избор също. Жителите на Община Сливен трябва да подкрепят Стефан Радев за трети мандат, защото той е почтен човек и професионалист, който спаси общината от тежкото финансово състояние и направи много положителни промени по време на своето управление. Всичко направено в очите ни вероятно е успех, а за повечето граждани сигурно е даденост. Но трябва да помним и как изглеждаше градът, когато се отклонявахме от правилния път. А само хората, които истински работят, могат да подобрят качеството на живот на сливналии. Стефан Радев е гаранция за това.

Може да подкрепите Ивайло Стамов като гласувате с № 7 в бюлетината, с преференция 118.

#РаботимЗаСливен