Кирил Петков е вече с охрана, потвърдиха от ПП

0
1808
Кирил Петков

От партията не коментират причините

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер Кирил Петков е вече с охрана. Това са потвърдили от ПП пред БТА. От политическата сила не коментират причините, наложили тази мярка. Петков е и съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Потърсени за коментар във връзка с информации в медии, че Националната служба за охрана (НСО) е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, от НСО са заявили, че няма как да коментират кои лица се охраняват, защото това е класифицирана информация.

Според Закона за НСО, при конкретна застрашеност в мирно време, по решение на междуведомствена комисия, се осигурява охрана на лица, заемали длъжности председател на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Те имат право и на специализиран транспорт до четири години след освобождаването им от длъжност.